1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelentősen romlott az elmúlt negyedévben az euróövezet jövőjének befektetői megítélése a Barclays szerint, amelyben meredeken nőtt - már jóval 50 százalék felett áll - az euróövezet legalább részleges felbomlásától tartó intézményi befektetők aránya.

A Barclays Capital kedden ismertetett idei második negyedéves felmérése szerint a 455 intézményi befektetési ügyfél válaszai alapján 58 százalék számol legalább egy tagállam távozásával az euróövezetből a következő egy évben.

A ház által márciusban elvégzett, előző hasonló felmérés még azt jelezte, hogy jelentősen csökkent azoknak a befektetési cégeknek az aránya, amelyek szerint legalább egy tagország még az idén elhagyja az euróövezetet. Akkor 38 százalék valószínűsített egy ilyen fejleményt az eggyel még korábbi, decemberi körkérdés során kimutatott csaknem 50 százalék helyett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!