TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. június 19. 14:52

Jelentősen romlott az elmúlt negyedévben az euróövezet jövőjének befektetői megítélése a Barclays szerint, amelyben meredeken nőtt - már jóval 50 százalék felett áll - az euróövezet legalább részleges felbomlásától tartó intézményi befektetők aránya.

A Barclays Capital kedden ismertetett idei második negyedéves felmérése szerint a 455 intézményi befektetési ügyfél válaszai alapján 58 százalék számol legalább egy tagállam távozásával az euróövezetből a következő egy évben.

A ház által márciusban elvégzett, előző hasonló felmérés még azt jelezte, hogy jelentősen csökkent azoknak a befektetési cégeknek az aránya, amelyek szerint legalább egy tagország még az idén elhagyja az euróövezetet. Akkor 38 százalék valószínűsített egy ilyen fejleményt az eggyel még korábbi, decemberi körkérdés során kimutatott csaknem 50 százalék helyett.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.