TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. július 31. 05:01

Bíróságra viszi a Golgota ügyét Pákh Imre, ha az állam végigviszi a védetté nyilvánítási eljárást - mondta a Népszabadságnak az Egyesült Államokban élő műgyűjtő ügyvédje.

A napilap pénteki számában megjelent írás szerint Holló Gábor ügyvéd azt mondta: jogi úton megtámadják a Munkácsy-kép védetté nyilvánítási eljárását, mivel álláspontjuk szerint a magyar államnak nincs joga megtiltani a Golgota tulajdonosának, hogy a képet kivigye az országból. Közlése szerint jogi álláspontjukat egy levélben ismertették a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központtal, választ azonban még nem kaptak.

Az ügyvéd arra kitérő választ adott, hogy terveznek-e büntetőjogi lépéseket az ügyben, szerinte az érintett feleknek egy ésszerű, tisztességes megállapodást kellene kötniük - olvasható a Népszabadságban.

Jegybanki műkincsvásárlások: "ez nem az MNB hóbortja"

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.