<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Bíróságra viszi a Golgota ügyét Pákh Imre, ha az állam végigviszi a védetté nyilvánítási eljárást - mondta a Népszabadságnak az Egyesült Államokban élő műgyűjtő ügyvédje.

A napilap pénteki számában megjelent írás szerint Holló Gábor ügyvéd azt mondta: jogi úton megtámadják a Munkácsy-kép védetté nyilvánítási eljárását, mivel álláspontjuk szerint a magyar államnak nincs joga megtiltani a Golgota tulajdonosának, hogy a képet kivigye az országból. Közlése szerint jogi álláspontjukat egy levélben ismertették a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központtal, választ azonban még nem kaptak.

Az ügyvéd arra kitérő választ adott, hogy terveznek-e büntetőjogi lépéseket az ügyben, szerinte az érintett feleknek egy ésszerű, tisztességes megállapodást kellene kötniük - olvasható a Népszabadságban.

Jegybanki műkincsvásárlások: "ez nem az MNB hóbortja"

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.