2015. december 8. 08:24

12,7 százalékkal nőtt éves összevetésben a magyar ipar novemberben.

A szezonálisan kiigazított adatsorban, ha ennél magasabb értéket szeretnénk látni, egészen 2011 februárjáig kell visszamennünk. Vagyis a mostani érték 56 havi csúcsot jelent a dinamikában. (mfor.hu szerk: Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy ehhez a kiugró számhoz egy gyenge bázis, vagyis egy gyenge tavalyi októberi adatra is szükség volt.)

A KSH adatsorai szerint egyébként a kiigazítatlan nyert adat 10,1 százalékot tett ki, míg a havi összevetésű 1,7 százalékos bővülést mutat.

A statisztikai hivatal összegzése szerint az év első 10 hónapjában 7,1 százalékkal nőtt az iparunk kibocsátása.

Az ipari előzetes adatok nem tartalmaznak arra adatokat, hogy melyik terület húzta a magyar ipart. De ha az előző hónapok folyamatait kivetítjük, akkor jó eséllyel ismét a járműipar lehetett a zászlóshajó. A pontos részleteket majd csak december 14-én fogjuk megismerni, de addig is gyönyörködhetünk az észak-koreai járműgyártás "csodáiban".  

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.