1p

12,7 százalékkal nőtt éves összevetésben a magyar ipar novemberben.

A szezonálisan kiigazított adatsorban, ha ennél magasabb értéket szeretnénk látni, egészen 2011 februárjáig kell visszamennünk. Vagyis a mostani érték 56 havi csúcsot jelent a dinamikában. (mfor.hu szerk: Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy ehhez a kiugró számhoz egy gyenge bázis, vagyis egy gyenge tavalyi októberi adatra is szükség volt.)

A KSH adatsorai szerint egyébként a kiigazítatlan nyert adat 10,1 százalékot tett ki, míg a havi összevetésű 1,7 százalékos bővülést mutat.

A statisztikai hivatal összegzése szerint az év első 10 hónapjában 7,1 százalékkal nőtt az iparunk kibocsátása.

Az ipari előzetes adatok nem tartalmaznak arra adatokat, hogy melyik terület húzta a magyar ipart. De ha az előző hónapok folyamatait kivetítjük, akkor jó eséllyel ismét a járműipar lehetett a zászlóshajó. A pontos részleteket majd csak december 14-én fogjuk megismerni, de addig is gyönyörködhetünk az észak-koreai járműgyártás "csodáiban".  

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!