TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az ipari termelésben csak két ország tudott túltenni hazánkon.

A hazai ipar 6,2 százalékos éves bázisú növekedése (kiigazított) majdnem minden uniós tagállamot leiskolázott. Csak Málta (9,5) és Lettország (6,5) tudott felülkerekedni a magyar adaton.

Az EU átlaga mindössze 2 százalék, az eurózónáé pedig 1,6.

A régiós országok zömmel átlag felett teljesítenek, amely a bérek közötti szakadék ismeretében nem meglepő. (Így kell gyárat avatni a keményen dolgozó kisemberek hátán) Májusban a lengyel ipar 5,2, a cseh 4,6, a szlovák pedig kivételként 1,2 százalékkal nőtt. Jól teljesítettek a horvátok is 4,4 százalékkal, a bolgárok 3,9-cel, a románok pedig hozták a 2 százalékos átlagot.

A rossztanulók közé májusban a hollandok (-7,4), a finnek (-5,1) és a írek (-5) kerültek. A görög ipar az elmúlt három hónap éves bázisú növekedését követően májusban 4,4 százalékkal esett vissza. A finnek esetében nyilván ott a „nokia-hatás”, az íreknél pedig az idén nagyon hektikusan alakult az ipari termelés. Volt olyan hónap, amikor 38,2, illetve amikor 27,3 százalékos volt az éves bázisú növekedés.

Az előző hónaphoz viszonyítva az EU-ban 0,3 százalékos volt a visszaesés. Magyarországon 0,2, amelyről ma részletesen írtunk.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.