2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Az eszkalálódó euróövezeti adósságválság a központi eurótagállamok megoldási erőfeszítéseiről szóló hírek ellenére is most már a valutaunió "valamilyen formájú" szétesését valószínűsíti, mégpedig "inkább előbb, semmint utóbb", vélik a Capital Economics elemzői.

A Capital Economics közölte, hogy Görögország 2012-ben távozik az euróövezetből, és 2013-ban "legalább egy" további eurótagállam követi. Loynes szerint a Capital Economics úgy ítéli meg, hogy "egyértelmű az esélye" egy ennél nagyobb mértékű felbomlásnak.

A ház szerint nyilvánvaló, hogy a politikai döntéshozók mindent megtesznek a valutaunió egyben tartása végett, és még elő is állhatnak az euró jövőjének biztosítását célzó, átütő horderejű döntésekkel. Ezek között lehetnek a költségvetési unió felé tett nagyobb lépések, vagy más országok is közbeléphetnek annak megakadályozására, hogy az euróválság "globális katasztrófát" okozzon.

A Capital Economics szerint az azonban valószínűtlen, hogy Németország és a többi központi eurógazdaság valaha is hajlandó lenne a megoldáshoz szükséges mértékű, hatalmas költségvetési átcsoportosításra, vagy ha mégis készen állnának erre, kétséges, hogy erről egyezség születhet, mielőtt a válság elérkezik a törésponthoz.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.