2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A controllingról alkotott nézeteit ezúttal Kósa András Papyrus Hungária Rt. pénzügyi igazgatója osztja meg a Menedzsmentfórum olvasóival.

Ez felveti a személyi erőforrások leterheltségének, illetve a kapacitásgazdálkodás örök kérdését. Hogy állsz Te ezzel a területeden?

A területemen volt egy kapacitásvizsgálat a feladatok felosztására és a munkaidő kihasználására. Ez is azt erősítette meg, hogy igazán két lépés volt szükséges ahhoz, hogy a leterheltség és kapacitáskihasználás kedvezően alakuljanak a területemen. Az egyik a munkatársaim motiváltságának megváltoztatása, a másik a szervezés. A motiváció akkor változott meg, amikor érzékeltettem, hogy nem a munkaidő betartását figyelem, hanem a munka elvégzését. Ha ez megvan, akkor nagyobb szabadsága van a munkatársaimnak a munkaidejük beosztásában, a feladatok elvégzésének megszervezésében. Az általam kezdeményezett szervezés pedig a munkacsúcsot okozó zárási folyamat pontos felmérését, rögzítését és a feladatok, felelősségek értelmezését jelentette. Ennél nehezebb feladat annak érvényt szerezni, hogy ha az egyikük munkája függ egy másik kolléga munkájától, akkor ne ölbe tett kézzel várjanak az inputra, hanem kérdezzenek, szóljanak, jelezzenek egymásnak. Azaz a "horizontális kommunikáció" fejlesztését kellett elérni. Bizonyos döntéseket meg lehet hozni alacsonyabb (nem vezetői) szinten, sőt meg is kell hozni. Erre van most már a munkatársaimnak felhatalmazása, sőt kötelező is ezzel élniük, mert a vezetőnek nincs meg minden apró információja bizonyos kialakuló konfliktushelyzetek kezeléséhez. Az ilyen működéshez nagy segítség az egyterű iroda, ami rengeteget javított a részlegek közötti kommunikáción - s ez forintban is kifejezhető! Természetesen az egyterű irodáknak megvan egy külön, újfajta viselkedési kultúrája, etikettje, amire át kellett állnunk valamennyiünknek, sőt a hozzánk látogató külsősöknek is.

Végül: mi jelenti a kikapcsolódást, feltöltődést Neked a munkaidő után?

4 év óta a szabadidő alapvetően a gyerekekről szól, két kislányom van. Ahogy növekednek, újra többet tudunk színházba, moziba is járni. Emellett németül tanulok, futok, úszok. Télen pedig a síelés jelent közös családi programot.


Az MCS Kft. munkatársai Kiss Zsuzsanna és Gyimesi Gábor volt Kósa András beszélgető társa.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.