TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati érdekképviseletek azt remélik, egy folyamat első lépése az a kormányzati terv, amelynek értelmében 2004-től a helyi iparűzési adó 10 százaléka levonható lesz a társasági adóból. A PM számításai szerint elhanyagolható mértékű bevételcsökkenést okozna az új kedvezmény.

A Világgazdaság beszámolója szerint mindössze 1,5-2 milliárdos bevételkiesést jelent, hogy a helyi iparűzési adó 10 százaléka 2004-től levonható lesz a társasági adóból. A tárca számítása meglepő, mert a 2004-es költségvetés 464,7 milliárd forintnyi társasági adóra számít, vagyis az engedmény fél százalékkal csökkentené a befolyó összeget.

A PM nem tudott válaszolni a Világgazdaság azon kérdésére, hogy a módosítás hány társaságot érintene. László Csaba pénzügyminiszter a héten jelentette be: a kormány elképzelése szerint - amely kapcsolódó módosító indítvány formájában kerülhet a parlament elé - jövőre az iparűzési adó 10 százalékát le lehet vonni a 16 százalékra csökkenő társasági adóból. Profitalapra konvertálva az iparűzési adó a nyereség 20 százalékát viszi el, míg a társasági 16 százalékos adókulcsa 10 százalék körüli terhet jelent jövőre, amit tovább - a PM-válasz tanúsága szerint elhanyagolható mértékben - csökkent az iparűzési adó tizedének levonhatósága - írja a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyagok
Levonható lesz az iparűzési adó 10 százaléka
Csökkenő adóterhek a csatlakozó országokbanAz Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.