TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. január 30. 09:22

Tavaly 0,4 százalékkal csökkentek az év egészében a belföldi és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző évhez képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

2014 decemberében az előző két havi csökkenés után nem változtak az ipari termelői árak novemberhez képest: az energiaszektorban 0,6 százalékkal növekedtek, a feldolgozóipari ágazatokban 0,1 százalékkal csökkenetek az árak.

A forintban mért exportárak lassították a termelői árak csökkenését. A belföldi árak decemberben 0,8, egy év alatt 2,5 a teljes év átlagában 2,1 százalékkal csökkentek. Az exportárak ezzel szemben egy hónap alatt 0,5, az egy évvel korábbiakhoz hasonlítva 1,7, az előző év átlagával összevetve pedig 0,7 százalékkal emelkedtek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.