TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magyar gazdaság állapotáról tájékoztatott több amerikai döntéshozót Washingtonban Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke, aki a hét eleje óta tárgyalt az amerikai fővárosban.

A VOSZ elnökét fogadta Harry Reid, a szenátusi demokrata többség vezetője, valamint Jeff Sessions és Daniel Akaka szenátor. Demján Sándor megbeszélést folytatott Richard McCormackkal, a Bank of America Merryl Lynch alelnökével, valamint pénzügyi és politikai szakértőkkel.
Demján Sándor csütörtökön részt vett a hagyományos éves kétpárti Nemzeti Imareggelin, amelyen jelen volt az amerikai kormány és törvényhozás számos tagja, a vallási és a kulturális élet több vezető képviselője, és amelyen beszédet mondott Barack Obama elnök. 

A VOSZ ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta: az volt a célkitűzésük, hogy a magyar gazdaság való állapotáról informáljanak olyan embereket, akik hatással vannak Amerikára. A munkaadói szövetség általa vezetett küldöttsége tanulmányozta a válságból való kilábalás amerikai metódusát, amellyel az amerikaiaknak sikerült a szakmai várakozásokon felüli növekedést elérniük - hívta fel a figyelmet.
Az Egyesült Államok példát mutatott, hogy növekedni kell, és e növekedésen keresztül pedig munkahelyeket hozott létre - hangsúlyozta Demján Sándor, kiemelve: az amerikaiak hitelbőséget teremtettek és rendkívül jelentős a kis- és a középvállalkozások támogatása. Mint mondta, azt magyarázta el több amerikai szakértőnek, politikusnak és más tárgyalópartnereknek, hogy Magyarország "egyfajta feudalizmusból" szabadult fel, mert a szocializmusnak nevezett rendszer "jobbágyrendszer" volt, amelyben senkinek nem maradt meg a családi vagyona vagy vállalkozása. 

Demján az ellen is érvelt tárgyalópartnereinek, Magyarországnak egyfajta "hamburgerrecept" módjára előírják, hogy "az adósságot, amelyet nem ez a kormány csinált", a megemelt adóztatásból törlessze. "Én mindig is azt mondtam, hogy az IMF-nek és az Európai Uniónak hálásnak kell lennünk, hogy kisegített bennünket, de meg kell hogy értsék: olyan megállapodás kell, amellyel szabad mozgásteret kap a gazdaság ahhoz, hogy növekedjen" - mondta el az MTI-nek nyilatkozva Demján Sándor.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.