TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A transzferár dokumentáció elkészítése világszerte sok országban nem lehetőség a kockázatok minimalizálása érdekében, hanem követelmény. Az ilyen dokumentációs követelményekkel rendelkező országokhoz csatlakozott Magyarország is az idei évtől.

A jelenleg hatályos szabályok szerint a 2003. szeptember 1. után megkötött szerződésekre vonatkozóan kötelező dokumentációt készíteni. Továbbá, a transzferár kérdés kiemelt kezelését jelenti, hogy jövőre a mulasztási bírságnak egy új kategóriáját kívánják bevezetni, mely alapján a transzferár dokumentáció elkészítésének elmulasztása 2 millió forintig terjedő büntetést vonhat maga után. A Deloitte & Touche fel kívánja hívni azonban a figyelmet arra, hogy javasolt a szeptember 1. előtt kötött, de hatályos szerződések dokumentálása is mielőbb, hiszen a várhatóan 2004. január 1-jén hatályba lépő törvénymódosítás értelmében 2005-től valamennyi hatályos szerződést dokumentálni kell. Továbbá, az új szabályok jelentős segítséget nyújtanak az adóhatóságnak a transzferárak ellenőrzéséhez, márpedig a transzferár szabályok minden egyes cégcsoporton belüli ügyletre vonatkoznak, és a piaci árakat a vállalkozásoknak be kell mutatniuk az APEH kérésére, függetlenül attól, hogy jogszabály nem ír elő azokra vonatkozóan dokumentációkészítési kötelezettséget - szögezte le dr. Békés Balázs.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.