<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megállíthatatlanul tör előre a felcsúti polgármester, hiszen tavaly - 2013 után - ismét látványos növekedést produkált a Mészáros és Mészáros Kft.

A sok sikeresen megnyert közbeszerzésnek láthatóan meglett az eredménye, tavaly ugyanis nemcsak az árbevételét, de a kivett osztalék mértékét is megduplázta a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. - derül ki a közzétett beszámolóból.

A cég tavaly 20,7 milliárd forintos árbevételt ért el a korábbi 9,8 milliárd forint után, ami 111 százalékos növekedést jelent,

az azonban egyáltalán nem derül ki a meglehetősen szűkre szabott kiegészítő mellékletből, hogy milyen tevékenységnek is köszönhető a növekedés. Az árbevételek részletezését finoman szólva sem vitték túlzásba.

(Forrás: Mészáros és Mészáros Kft. kiegészítő melléklet)

A bevételek emelkedése mellett a kiadások is magasabb szinten alakultak. Anyagjellegű ráfordításként a korábbinál 80 százalékkal többet 12,3 milliárd forintot számoltak el, a személyi jellegűek viszont "csak" 11 százalékkal emelkedtek, 537 millió forint merült fel. A részletes adatok szerint tavaly egyébként az átlagos statisztikai létszám 158 fő volt, a bérköltség pedig 407,3 milliót tett ki. Ebből levezethető, hogy 153 ezer forint lehet az átlagos bruttó bér a társaságnál. 

A bevételek látványos növekedésének hatása már az üzemi eredményen is meglátszik, hiszen a 2014-es 1,8 milliárd forint után tavaly 4,1 milliárdot realizáltak. Ez a rendkívüli és a pénzügyi eredmények figyelembe vétele után csak minimálisan, 4,075 milliárdra apadt. Erre a felcsúti polgármester 351 millió forintnyi adót fizetett be a költségvetésbe. A megmaradt eredmény döntő részét a korábbi évekhez hasonlóan kilapátolta a cégből:

tavaly 3,5 milliárdnyi osztalékot tudott magának kifizetni, míg 2014-ben még "csak" 1,8 milliárd volt ez az összeg. 

2010 óta így összesen már 9,8 milliárd forintnyi osztalékot fizethetett ki magának Mészáros Lőrinc. Az említett év sorsfordító jellege jól megmutatkozik abban is, hogy előtte mindössze néhány millió forint osztalékként történő kifizetésére volt lehetősége. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.