TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ausztria július 1-jétől adatokat cserél az EU-n belül a nagyobb hitelfelvevő cégekről - jelentette be keddi bécsi sajtónyilatkozatában Wolfgang Messeritsch, az osztrák nemzeti bank hitelezési részlegének képviselője.

Az év második felétől 7 uniós ország - Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Portugália - adatokat fognak cserélni egymással azokról a nagyobb hitelfelvevő cégekről, amelyek legalább 350 000 euró hitelt vesznek fel. Az egyes országoktól így Ausztria megkapja azoknak az osztrák cégeknek a listáját, amelyek ügyfélként hiteleket vesznek fel külföldön, és az adatokat továbbítani fogja az osztrák bankoknak, a biztosítóknak és más pénzintézeteknek.

[ajanlo=203][igazitas=left/]Az információcsere az országos hitelregiszter teljessé tételét szolgálja. Az osztrák pénzintézetek egy külföldi hitelfelvevő adósságáról is érdeklődhetnek, míg a külföldi pénzintézetek az osztrák nemzeti bankon keresztül értesülhetnek egy osztrák cég adósságáról.

A szakértő szerint az euró bevezetése óta megnőtt a határokon átnyúló vállalati hitelügyletek száma, és ez indokolja az adatcserét, amelybe más országok is bekapcsolódhatnak. Herbert Pichler, a WKÖ-Bundessparte Bank és Biztosító ügyvezetője szerint a határokon átnyúló hitelügyeletek számának növekedésekor fontos szerepe van annak, hogy a nagyobb hitelfelvevőkről szóló információkat kiegészítsék egymással. Fontosnak nevezte, hogy az információcsere kölcsönös, az adatok bizalmasságát pedig megőrizzék. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Könnyebb a kölcsön
Vállalkozásokat segítő hitelprogramok indulnak
Már a stabil ügyfelekben sem bíznak a bankok
Az EU-csatlakozás a szélhámosok előtt is kaput nyitott

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.