TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) számviteli törvény hatálya alá nem tartózó átalányadózóinak február 16-ig kell feladniuk a 2003. évről szóló bevallást és befizetniük a tavalyi év után még be nem fizetett adót.

A hatályos törvény alapján az evát választó adózóknak a negyedéveket követő hónap 12. napjáig kellett tavaly a három havi bruttó bevétel 15 százalékát előlegként befizetni. Bevallást azonban csak egyszer 2004. február 15-éig kell beadni, mivel azonban az idén ez a nap vasárnapra esik azért a határidő kitolódik február 16-ra.

Ugyaneddig a napig kell a még hátralévő adót 2003 után befizetni, így az előző negyedév után is nem január 12., hanem február 16. a befizetési határidő. Az evát az adóhivatal 10032000-01076033 számú számlájára kell átutalni. A számviteli törvény hatálya alá tartozó kft-knek viszont nem február 16 a bevallás a fizetés határideje, hanem május vége.

A házipénztár után fizetendő 20 százaléknyi adó második egyharmadát is február közepéig kell megfizetni azoknak akik tavaly már kifizették az első egyharmadát a teljes összegnek. Az osztalékadót kiváltó adót három egyenlő részletben kell megfizetni. Azoknak viszont akik 2004-ben lettek eva alanyok az első részletet a tavalyi évről készített májusi végi bevallással egy időben kell befizetni a 10032000-06056353 számú személyi jövedelemadó számlára kell befizetni.

Összesen 28.664 adózó jelentkezett be a 2004-re az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá, és 1.095 jelentkezett ki ebből a körből. A jelentkezőkből valamivel több mint 23 ezret fogadott el a hivatal, így az evások száma 82 ezerre nőtt a tavaly év végi 59 ezerről. Az elutasítások 70 százalékának indoka az volt, hogy a bejelentkezés pillanatában tartozása volt az adott vállalkozásnak, vagy a cég nem rendelkezett vállalkozói számlával. (MTI)

Kapcsolódó anyag
Nem jár szja-kedvezmény az evázóknak

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.