<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A családi jellegű, egykulcsos jövedelemadózás lesz a Fidesz készülő gazdasági programjának egyik hangsúlyos, új eleme - írta a szerdai Világgazdaság.

Az ellenzéki párt különféle műhelyeiben most formálódik, és a tervek szerint szeptemberre készül el a párt vitairatának gazdasági fejezete - olvasható a lapban.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz továbbra sem pártolná az egységes, minden adónemre kiterjedő egykulcsos adóztatást; azaz csak az szja-ban szűnne meg a három kulcs, a helyét egyetlen - 15, 18 vagy 20 százalékos - adómérték venné át; az adóalap pedig csökkenthető lenne a gyermekek számával.

A csomagban a járulékmérséklés is szerepel - ezzel kapcsolatban azonban részleteket még nem tudott meg a lap, s csak annyi információt kaptak az ellenzéki párttól, hogy "erős adócsökkentésre" készülnek, ha kormányra kerülnek.

A programírást megelőző tanácskozások egy része már lezajlott. Az egyiket Járai Zsigmond volt MNB-elnök vezette, ebben a körben külföldi befektetőkkel konzultált az ellenzéki párt - számol be a szerdai Világgazdaság.