2007. augusztus 30. 06:06

Az ÁPV Zrt. 2007. augusztus 29-én összesen 33.000.010 darab, az FHB Nyrt. által kibocsátott A-sorozatú törzsrészvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek gyorsított részvényértékesítés keretében - közölte a szervezet.

Szerda este értékesítették az FHB állami kézben lévő 50 százalékos részvénycsomagját. Az értékesítésre a Mol 2005. eleji eladásához hasonló gyorsított könyvépítéses eljárással kerül sor, információk szerint Londonban. A részvényekre egy viszonylag szűk, 2000 forint körüli ársávban kértek be ajánlatokat.

Az utolsó ismert kormányhatározat szerint stratégiai befektetőnek értékesítenék a 66 milliárd forint értékűre becsült csomagot, aminek némileg ellentmond a mostani - pénzügyi befektetőkre szabott - értékesítési mód. Ha a kormány klasszikus privatizációs bevételként számolja el a 66 milliárdot, úgy az államháztartás idei hiánya 0,2-0,3 százalékponttal csökkenhet - közli a Napi Gazdaság.

Az ÁPV Zrt. közleménye szerint a részvények értékesítési ára részvényenként 2.025 forint volt. Az értékesített részvények az FHB Nyrt. jegyzett tőkéjének 50 százalék plusz 1 szavazati hányadát jelentik.

A tranzakció eredményeként az ÁPV Zrt. tulajdonosi részesedése 54,1 százalékáról 4,1 százalékra csökkent, mely kizárólag B-sorozatú elsőbbségi részvényt jelent. A tranzakció kizárólagos könyvvezetője a HSBC Bank Plc. volt.

Kapcsolódó anyagok:
A Raiffeisen Investment az FHB privatizációs tanácsadója
Négy ajánlat érkezett az FHB tanácsadói tenderére
Vági Márton váltja Karvalitsot az FHB élén
Kiépíti országos hálózatát az FHB Kereskedelmi Bank
Hamarosan dönthetnek az FHB-pályázat kiírásáról

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.