2003. április 14. 07:31

Magyarország számára az euroövezetből való kimaradás esetén hosszabb távon a dezinfláció nagyobb reálgazdasági áldozatokkal járna, mint az inflációnak a közös valuta bevezetés érdekében szükséges visszaszorítása.

A tanulmány szerint a rövid távon jelentkező számszerűsíthető hasznok és költségek közel megegyező nagyságúak, így gyakorlatilag kioltják egymást. A hosszú távon jelentkező becsült hasznok összessége viszont jelentős nettó előnyt mutat: az euróövezeti tagság a magyar GDP növekedési ütemét 20 év átlagában évi 0,6-0,9 százalékponttal emelheti.Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.