TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hosszú ideje vitatott, a bankokat érintő IAS 39 nemzetközi könyvelési normát enyhébb, kompromisszumos formában vezeti be a jövő évtől az Európai Unió: a bankok egyelőre választhatnak a különböző könyvelési normák alkalmazása között.

Az EU Bizottság azáltal, hogy támogatta az IAS 39 néven ismertté vált szabályozás felhígított, kivételeket tartalmazó változatát, lehetővé tette a globális IFRS (International Financial Reporting Standards) rendszer elfogadását az unióban.

Az Európai Bizottság május 20-án a könyvvizsgálói tevékenység és a vállalatirányítás szabályozására vonatkozó középtávú javaslatcsomagot tett közzé. Ez a csomag, részben az utóbbi egy-két év nemzetközi számviteli botrányai nyomán, felgyorsítja az uniós szabályozás amúgy is tervezett egységesítését, egyes pontokon szigorítja és átláthatóbbá teszi a szabályokat. Az IAS 39 a globális IFRS ) számviteli rendszer bankokra érvényes szabályozása. Az IFRS szerinti konszolidált jelentés készítése egyébként 2005-től a 7 ezer tőzsdén jegyzett EU-beli vállalat számára kötelező.

Az IAS, illetve IFRS általános alkalmazása EU-szerte Magyarország számára nem jár különösebb megrázkódtatással, a magyar normák ugyanis - leszámítva néhány speciális hazai követelményt - nem különböznek a nemzetközitől - mondta korábban Fekete Imréné, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKK) alelnöke. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Európa a párhuzamos számvitel megszüntetését sürgeti
A bankok eredményét ronthatja leginkább az új számviteli szabvány
Az IFRS bevezetésének hatása a controllingra
Nem ismerik a hazai vállalatok a számviteli törvény módosításait

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.