TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egyelőre nem látszik komoly esély arra, hogy az offshore cégekre vonatkozó kedvezményes adószabályok – helyiadó-mentesség, 4 százalékos társasági adókulcs - 2005. december 31-i megszűnésével az érintett vállalatok része ne hagyja el az országot, áll a Napi Gazdaság elemzésében.

Egyelőre nem látszik komoly esély arra, hogy az offshore cégekre vonatkozó kedvezményes adószabályok - helyiadó-mentesség, 4 százalékos társasági adókulcs - 2005. december 31-i megszűnésével az érintett vállalatok jelentős része ne hagyja el az országot, áll a Napi Gazdaság elemzésében.

Annak ellenére is várható az elvándorlás, hogy 2006-tól a volt offshore cégek [ajanlo=84][igazitas=left/] zömére csak 8 százalékos társaságiadó-kötelezettség vonatkozik majd. További probléma az életbe lépő kétszázalékos helyi adó, amely esetükben gyakorlatilag a teljes árbevételt terhelő forgalmi adóként funkcionálna.

Szakértők szerint csak akkor lehetne itt tartani az offshore vállalkozásokat, ha a kormány tovább csökkentette volna 12 százalékig a társasági adókulcsot. A jövő évre vonatkozó adócsomag viszont nem tartalmaz ezen cégek majdani helyzetét javító módosítást.

2003-as adatok szerint 680 offshore vállalkozás - elsősorban a társasági adó révén - 13,5 milliárd forint bevételt jelentett a magyar államnak, írja a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.