TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az amerikai Értékpapír-piaci Felügyelet (SEC) pénteki döntése értelmében az Ernst & Young a következő fél évben nem vállalhat új ügyfélmegbízást az Egyesült Államokban.

A döntés, amellett, hogy komoly bevételkiesést jelenthet, közvetlenül is hat, mivel a szervezet 1,7 milliós bírságot is kirótt a cégre. A Reuters beszámolója szerint, az E&Y a kilencvenes évek közepétől 2000-ig volt a jelenleg felvásárlási csata kereszttüzében álló PeopleSoft szoftvercég auditora. Ennek során azonban az előírt függetlenséget a cég nem szavatolta. A két vállalat ugyanis közös üzleti tevékenységet végzett az adott idő alatt.

A Big 4, vagyis a négy legnagyobb könyvvizsgáló cég közé sorolt Ernst & Young számára további kellemetlen perek vannak folyamatban, így az USA-ban a HealthSouth nevű cég auditja során szegte meg a vádak szerint a cég a szabályokat. A legnagyobb fajsúlyú az Egyesült Királyságban, a Equitable Life biztosítónál zajló vizsgálat, amely során a szabálytalanságok következményeként több milliárd dolláros kár keletkezett. Ha bebizonyosodik az E&Y felelőssége, akkor az akár a könyvvizsgáló cég jövőjét is megkérdőjelezheti.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Elhagyják az ügyfelek a Parmalat auditorát
Megszabadulnak kockázatos ügyfeleiktől a nagy auditorcégek

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.