2008. április 8. 14:44

Gyurcsány Ferenc nem szeretné felpuhítani a költségvetést, de néhány kedvező változásra lát lehetőséget, így például a négy százalékos társasági különadó eltörlésére. A miniszterelnök a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén helyezte mindezt kilátásba.

A négy százalékos társasági különadó ès az egységes 1950 forintos egészségügyi járulék eltörlése lehetséges a jövő évi adóváltozások keretében, miközben nem engedjük felpuhítani a költségvetést - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.

Az április vége után felálló, valószínűleg kisebbségi szocialista kormánytól joggal várható, hogy rendbe teszi a közpénzügyeket - jelezte a miniszterelnök. "Sem politikai, sem társadalompolitikai szempontból nem látom kivitelezhetőnek a jóléti rendszerek radikális átalakítását, illetve a lakossági adóterhek növelését" - mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint a jövő évi adóváltoztatásokra csak az alappályából képződő forrásokból lehet meríteni.

Gyurcsány Ferenc nem említett összeget, amely a jövő évi adóváltoztatások kerete lehet, de hangsúlyozta, hogy az adómérséklés továbbra is a kormány célja.

MTI/Menedzsment Fórum