2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az idén értékesített történetében első alkalommal 8 milliónál több autót tíz hónap alatt a Volkswagen csoport.

Az autóipari konszern az októberi közel három százalékos növekedéssel az év eleje óta eltelt tíz hónapban 8,24 millióra növelte eladásait.

A legnagyobb növekedést Kínában érte el októberben a Volkswagen azzal együtt is, hogy eladásai növekedésének üteme jelentős mértékben lelassult. Kínában tíz hónap alatt 14 százalékkal növelte eladásait a Volkswagen, bár az első nyolc hónapban még 16,5 százalékkal járt az egy évvel korábbi eladásai felett.

A Volkswagen Európában is jól teljesített, gyengén alakultak viszont eladásai Észak- és Dél-Amerikában.

Az értékesítések összességében nem a konszern vivőmárkájára, a forgalomnak bő 60 százalékát adó VW-re támaszkodva növekedtek, hanem a kisebb márkáknak köszönhetően. Az Audi, a Porsche, a Skoda és a Seat mindegyike kétszámjegyű százalékos forgalomnövekedést ért el, miközben a VW 2,6 százalékosat.

A Volkswagen a személygépkocsik és a kis haszongépjárművek már több mint egyharmadát, 37 százalékát Kínában adja el.

"Mindaddig, amíg a kínai piac a globális átlagnál gyorsabb ütemben növekszik, mi pedig meg tudjuk őrizni részesedésünket a kínai piacon, nyilvánvaló, hogy a konszern forgalmában növekedni fog Kína részesedése" - mutatott rá Jochem Heizmann, a Volkswagen kínai üzletágának igazgatója.

A német dpa hírügynökségnek és az NDR hírszolgálatnak Pekingben adott interjúban Jochem Heizmann elmondta: 2015-től megindul a kínai autópiac "normalizálódása" és a kétszámjegyű növekedési ütem egyszámjegyűnek adja át a helyét, "ami azonban így is jóval magasabb lesz, mint bárhol máshol a világon".

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!