TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unió gazdaságának egészére fontos hatást gyakorolhat az a minapi brit döntés, amely elutasította a könyvvizsgálók azon kérését, hogy korlátozzák a felelősségüket.

A brit versenyhivatal döntése szerint semmi sem indokolja az auditorok beadványát. A mostani kudarc a legnagyobb könyvvizsgálók számára nem csak erkölcsileg, de anyagilag is nagyon komoly következményekkel járhat. Az általuk ellenjegyzett mérlegek és beszámolók után ugyanis továbbra is fennáll a teljes felelősségük. Mint azt a brit szervek a döntést követően kifejtették éppen ez a korlát szavatolja a verseny fennmaradását, és a befektetők korrekt tájékoztatását.

A Financial Times információ szerint a Big4 tagjai - a Deloitte, az Ernst & Young, a KPMG és a PwC - élénken lobbiztak a pozitív döntés érdekében. Ez ugyanis megnyitotta volna számukra annak a lehetőségét, hogy kibújjanak más uniós országok szigorúbb szabályai alól.

A könyvvizsgálók felelőssége az elmúlt évek vállalati botrányait követően került reflektorfénybe. Kiderült ugyanis, hogy több esetben aktív vagy passzív részvételükkel követték el a vállalatok vezetői a csalárdnak bizonyuló ügyleteket. Többek között ennek esett áldozatául a világ egykor legnagyobb auditor cége az Andersen, amely az általa viselt felelősségért nem tudott anyagilag helyt állni.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Szigorítaná az EU a könyvvizsgálók ellenőrzését
Megszabadulnak kockázatos ügyfeleiktől a nagy auditorcégek
Eltiltják az új ügyfelektől az egyik legnagyobb könyvvizsgálót
Újabb auditort ránthat magával a kreatív számvitel

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.