TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A controllingnak - mint alkalmazott tudomány - fejlődésének az európai adaptációs és integrációs folyamat felerősödése bizonyára nagy lökést ad. Ezt a controlling iránti igények változása fogja megalapozni.

4, Meg kell tanulni az új partnerekkel egymás gondolatainak megértését, s ez egyike a legnehezebb feladatoknak. Az új piaci partnerekkel való együttműködésben a közösen dolgozni tudás képessége csak lassan - sok jó és rossz tapasztalaton keresztül - bontakozik ki.

Az előbbiek alapján talán arról is beszélhetünk, hogy szükség van az együttműködés üzleti folyamatainak controllingjára.

5, Nagyon súlyt kell kapnia a szélesebben értelmezett controllingban a minőségmenedzsment monitoringjának, auditálásának, a minőségi problémák mielőbbi feltárásnak és kezelésének. A minőségbiztosítási bőrpapír megszerzése nem elég. A minőségi árutermelés vagy szolgáltatás-nyújtás lesz a beilleszkedés, az új egzisztencia kialakításának egyik alapvető faktora. Egy kiszállított rossz árú, amely egy apró alkatrész olcsóbbító szándékú, szerényebb minőségűre cseréléséből származott, végképp megölhet egy tartósnak ígérkező üzleti kapcsolatot.

6, Szerintem egy új helyzet van kialakulóban a költségkontrolling területén. Egyre inkább az a tapasztalat, hogy az Európai nagyvállalatok, igyekezvén megszabadulni a náluk igén drága 1000 Eurós havi bérköltségektől, kínai költségszintű árakat kívánnak elérni, de ezt a hazai 230-240 Eurós munkabérek szemben a kínai 50-70 Eurós munkabérekkel nem teszik lehetővé. Itt meg kell tanulni "a lehető legolcsóbban dolgozni" Szküllája és "a minőségi árutermelés" Karübdisze között evezni.

Minthogy kínai nagyságú árelőnyt az európai partnereknek nem tudunk nyújtani, valami másban kell előnyt biztosítani. Ez csak a dizájnban, a műszaki tartalomban, a megbízható minőségben, a piacközelségben és rugalmasságban lehet. Ehhez dinamikus fejlődés szükséges, de ezt a fejlődést a vállalati befektetési források szűkösségére tekintettel kontrollálttá kell tenni.

7, A magyar középvállalatok jelentős részénél a szervezettségi színvonal az egyik legnagyobb gátja az Európai adaptációs sikerességnek. A szervezetfejlesztés nagyon sürgőssé válik és ehhez a controllereknek fel kell frissíteniük a szervezetelméleti ismereteiket, mielőbb el kell kezdeniük belső vállalati felkészülésüket a szervezetfejlesztési feladatokra. Ehhez az tanácsolható, hogy mielőbb készítsék el a szervezeti stratégai átvilágításokat, és azok eredményeit szembesítsék az Európai adaptáció követelményeivel.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.