TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati tervezésben a gyorsaság és az alaposság, illetve a nagy méret és a pontosság nem feltétlenül mond ellent egymásnak. A felgyorsult világban az egyszerű, bázis alapú tervezés már elavult, és megfelelő piacelemzés, modellezés és verzió alapú tervezés nélkül nem sokat ér.

A pénzügyi kontrolling szoftverek piacán több megoldás is található a folyamatok támogatására. Tény-riportolásra alkalmasak a vállalatirányítási rendszerek. Napi alapú tényelemzésre OLAP alapú vezetői információs rendszerek vannak. Tervezésre leginkább az Excel terjedt el, amit sokan riportolásra, terv-tény összevetésre is használnak. Ezek egyike sem alkalmas azonban modellezésre a tervezéskor, ad-hoc kérdések megválaszolására, érzékenységvizsgálatokra, szimulációkra, ami a stratégiai döntéselőkészítés és ez alapján a pontos és gyors tervezés alapja.

Erre kínál megoldást a Gordon & Webster Rt. által regionálisan képviselt Professional Planner OLAP alapú pénzügyi tervező és kontrolling szoftver, amely egyesíti magában a grazi gazdaságtudományi egyetem kontrolling tanszékének a témával kapcsolatos tudását és sokéves fejlesztési munkát.

  • Modellezés

  • Verzió alapú tervezés

  • Ad-hoc elemzés

  • Adatbázis alapú, OLAP működés, formulák, képletek nélkül

  • Bottom-up, Top-Down tervezés

  • a tény-terv adatok összevetése, elemzése

  • előrejelzés

  • évközi újratervezés

  • a felsővezetés informálására nem csak a naturáliákról, hanem a folyamatok kihatásáról a mérlegre, eredménykimutatásra, cash-flowra


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Professional Planner használatával a felsővezetés valóban hónapról hónapra nyomon követheti a cég életének az alakulását, és így időben be is avatkozhat a folyamatokba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.