TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ötven új munkahely jött létre a mintegy 1,4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál – tájékoztatta a cég vezetője hétfőn az MTI-t.

Király Gábor elmondta, hogy a fejlesztést az unió 346 millió forinttal támogatta.

A beruházás során három új gyártósort, illetve a hozzá szükséges berendezéseket vásárolták meg, és növelték az üzemi területet.

A cég biztonsági rendszereket gyárt, amelyek közül az egyik például baleset esetén érzékeli, hogy élő személlyel történt az ütközés, a gépjármű motorháza pedig kiemelkedik és teknőszerűen behorpad. Ezzel tompítja az ütközés erejét és meggátolja, hogy az elütött gyalogos keresztülessen a járművön és megsérüljön – fejtette ki Király Gábor. A társaság a kormányoszlopba és az ülés nyaktámlájába is gyárt biztonsági berendezést.

Király Gábor közölte: a Hirtenberger fő termékei az autóipar számára szállított intelligens járműbiztonsági rendszerek összetevői, így például a biztonsági övfeszítő gázgenerátorok, a nyaktámla merevítők és a motorháztetőt kiemelő aktivátorok.

A cégvezető elmondta, hogy a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. 2001-ben jött létre Pápán az osztrák Hirtenberger-csoport leányvállalataként.

A vállalat tevékenységi köre folyamatosan bővült az elmúlt tíz évben, 2005-ben új üzemcsarnok épült a megnövekedett feladatok ellátására, 2007-ben pedig újabb fejlesztés növelte a cég épületállományát, a most záruló uniós fejlesztés 2011 őszén indult – fűzte hozzá Király Gábor.

A cégvezető közölte: 2014-ben az átlagos statisztikai létszám 607 fő, míg az árbevétel 11,5 milliárd forint volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.