2003. május 23. 09:58

A PricewaterhouseCoopers amerikai kormányzattól 1 millió dolláros büntetést kapott abban az ügyben. amely a cég nem megfelelően végzett audit-tevékenység kapcsán robbant ki.

Az eset az auditor cégek botrányainak sorába tartozik, amelyek során a nem kellő körültekintéssel végzett ellenőrzés szerepelt. Ezek kapcsán fordulhatott elő, hogy több cég, így az Enron vagy a Worldcom óriási összegeket „könyveltek félre”.

Érdekes ugyanakkor, hogy a büntetés ellenére ebben az esetben az amerikai értékpapírpiaci felügyelet, a SEC vizsgálatai során nem talált a PwC tevékenységében törvényellenes dolgokat.

Ez a mostani eset azonban tovább ronthatja a nagy auditorok hírnevét. A korábbi években végzett nem kellően szakszerű vizsgálatai miatt a Price már kénytelen volt tavaly egy 5 millió dolláros büntetést kifizetni.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!