TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2003. május 23. 09:58

A PricewaterhouseCoopers amerikai kormányzattól 1 millió dolláros büntetést kapott abban az ügyben. amely a cég nem megfelelően végzett audit-tevékenység kapcsán robbant ki.

Az eset az auditor cégek botrányainak sorába tartozik, amelyek során a nem kellő körültekintéssel végzett ellenőrzés szerepelt. Ezek kapcsán fordulhatott elő, hogy több cég, így az Enron vagy a Worldcom óriási összegeket „könyveltek félre”.

Érdekes ugyanakkor, hogy a büntetés ellenére ebben az esetben az amerikai értékpapírpiaci felügyelet, a SEC vizsgálatai során nem talált a PwC tevékenységében törvényellenes dolgokat.

Ez a mostani eset azonban tovább ronthatja a nagy auditorok hírnevét. A korábbi években végzett nem kellően szakszerű vizsgálatai miatt a Price már kénytelen volt tavaly egy 5 millió dolláros büntetést kifizetni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.