TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Felkészületlenek a magyar vállalatok a jövő év végén bevezetendő számviteli szabvány az IFRS szerinti jelentési kötelezettségük bevezetését illetően.

Azoknak a magyarországi vállalatoknak, amelyek az IFRS szerinti jelentési kötelezettségük van, és eddig csak a magyar számviteli szabályok (HAS) szerint jelentettek, mindössze 14 százalékuk kezdte meg a felkészülést az EU-ban 2005. január 1-től kötelező IFRS szerinti számvitelre való átállásra

Erről Barsi Éva beszélt, - aki a PriceWaterhouseCoopersnél partner - a könyvvizsgáló cég által készített felmérés bemutatásának apropóján. Mint a vezető hangsúlyozta a vállalatoknak az IFRS (International Financial Reporting Standard) szerint kell jelentenie 2005. január 1-jétől. A standard alá tartoznak Magyarországon a tőzsdén jegyzett cégeknek, valamint azokban a vállalatok, amelyeket külföldi tőzsdéken jegyzett anyacégük konszolidál.

Az IFRS lényegében azonos az eddig használt IAS számviteli rendszerrel, azonban annál szélesebb körű. A legfontosabb különbségek, amelyek a magyar számviteli rendszer, illetve az IFRS között fellelhetők a pénzügyi instrumentumok valós értékelését, a felvásárlások kezelését és könyvelését, a goodwill amortizációját, illetve a jövőbeli adókötelezettségek elhatárolását érintik.

Kapcsolódó anyag
IFRS szerinti beszámoló 2005-től Magyarországon isAz Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.