1p

Két éven belül, fokozatos hitelbesorolási felminősítésekkel, újra befektetésre ajánlott kategóriába kerülhet Magyarország a BNP Paribas bank szerint.

A bank szerint a hitelminősítők több bizonyítékot akarnak látni arról, hogy az "unortodox" gazdaságpolitika és fiskális politika hosszabb távon is hatékony, valamint hogy nem lesznek újabb gazdaságpolitikai "meglepetések" a régebbiek után.

Ha a fenti követelmények teljesülnek, és tovább tart a gazdasági válságból való kilábalás 2014-ben, akkor jövőre már pozitívra módosíthatják az államadóssági besorolás kilátásait. Ez a felminősítés "előszobája".

2015-ben már tényleges felminősítés jöhet, ha a gazdasági növekedés erős, a deficit pedig alacsony marad, és az infláció nem emelkedik hirtelen a 3 százalékos célszám fölé.

A három nagy hitelminősítő közül a Standard and Poor's elemzőinél "BB", a Moody's hitelminősítőnél "Ba1", a Fitch Ratingsnél "BB+" besorolása van Magyarországnak. Az S&P és a Moody's negatív kilátással még a besorolás romlását várja, a Fitch Ratings-nél már stabil a magyar besorolás.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!