2p

A kormánynak mennie kell, ha nem képes megoldást kínálni Magyarország gazdasági bajaira; az adócsökkentés nem elkerülhető, enélkül az SZDSZ nem szavazza meg a jövő évi költségvetést. Erről Kóka János, a liberális párt elnöke beszélt sajtótájékoztatóján szerdán Szegeden.

Kóka János szerint felelős gazdaságpolitikus Magyarországon nem szavazhat meg olyan költségvetést 2009-re, amely nem tartalmazza az állam költségeinek csökkentését és nem tartalmaz jelentős adócsökkentést.

Ezermilliárdos adócsökkentés szükséges?

A politikus szerint ma Magyarországon két dologban van közmegegyezés. Az egyik, hogy mindenki több pénzt szeretne, a másik,  hogy túl drága, bürokratikus és lassú az állam. A megoldás az adócsökkentés lehet.

Ma a gazdasági élet szereplői egymástól függetlenül azt mondják, hogy nagyjából ezermilliárdos adócsökkentésre van szükség. Erről beszél az MDF elnöke és a Fidesz volt gazdasági minisztere is, így a Magyar Szocialista Pártnak be kell látnia, hogy az adócsökkentés nem elkerülhető - mondta Kóka János.

A szabad demokraták vezetője szerint most, hogy az SZDSZ önállóvá vált, lehetőséget kapott arra, hogy saját gazdaságpolitikáját képviselje.

Adóprogramot szeretne Kóka

Szerinte a párt kimondhatja: annak, hogy a 2009-es költségvetést megszavazza, világos, határozott feltételei lesznek. Az első markáns feltétel az adócsökkentés - jelentette ki Kóka János.

A pártelnök szerint nincs idő az őszi ülésszakig, már a nyáron el kell kezdeni egy adóprogram elkészítését. Tárgyalóasztalhoz kell ülni a parlamenti pártokkal, illetve gazdaságpolitikusaikkal. Az SZDSZ konstruktívan áll ahhoz, hogy az állam megtalálja azokat a pontokat, ahol csökkenteni lehet költségeit - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!