<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kormánynak mennie kell, ha nem képes megoldást kínálni Magyarország gazdasági bajaira; az adócsökkentés nem elkerülhető, enélkül az SZDSZ nem szavazza meg a jövő évi költségvetést. Erről Kóka János, a liberális párt elnöke beszélt sajtótájékoztatóján szerdán Szegeden.

Kóka János szerint felelős gazdaságpolitikus Magyarországon nem szavazhat meg olyan költségvetést 2009-re, amely nem tartalmazza az állam költségeinek csökkentését és nem tartalmaz jelentős adócsökkentést.

Ezermilliárdos adócsökkentés szükséges?

A politikus szerint ma Magyarországon két dologban van közmegegyezés. Az egyik, hogy mindenki több pénzt szeretne, a másik,  hogy túl drága, bürokratikus és lassú az állam. A megoldás az adócsökkentés lehet.

Ma a gazdasági élet szereplői egymástól függetlenül azt mondják, hogy nagyjából ezermilliárdos adócsökkentésre van szükség. Erről beszél az MDF elnöke és a Fidesz volt gazdasági minisztere is, így a Magyar Szocialista Pártnak be kell látnia, hogy az adócsökkentés nem elkerülhető - mondta Kóka János.

A szabad demokraták vezetője szerint most, hogy az SZDSZ önállóvá vált, lehetőséget kapott arra, hogy saját gazdaságpolitikáját képviselje.

Adóprogramot szeretne Kóka

Szerinte a párt kimondhatja: annak, hogy a 2009-es költségvetést megszavazza, világos, határozott feltételei lesznek. Az első markáns feltétel az adócsökkentés - jelentette ki Kóka János.

A pártelnök szerint nincs idő az őszi ülésszakig, már a nyáron el kell kezdeni egy adóprogram elkészítését. Tárgyalóasztalhoz kell ülni a parlamenti pártokkal, illetve gazdaságpolitikusaikkal. Az SZDSZ konstruktívan áll ahhoz, hogy az állam megtalálja azokat a pontokat, ahol csökkenteni lehet költségeit - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.