2008. március 18. 09:39

Az indiai Tata autógyártó hárommilliárd dolláros hitelről állapodott meg a Citibankkal és a JPMorgannel, a cég ebből akarja fedezni a Jaguar és a Land Rover régóta tervezett megvételét - számol be a Reuters.

A hírügynökség forrása nem kívánta magát megnevezni, a megállapodás részleteiről sem beszélt. Így egyelőre nem tudni a hitel futamidejét, a kamatot és a további kondíciókat. "A megállapodást aláírták, de még nem publikus" - nyilatkozta a titokzatos forrás.

A hírek szerint rövid futamidejű, áthidaló hitelről van szó, de a három érintett cég egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt. A piaci információk szerint a hónap végén fogadhatja el az amerikai Ford - a márkák tulajdonosa - a Tata ajánalatát, utána veheti meg az indiai cég a Jaguart és a Land Rovert.

Mindezek mellett a Tatának újabb forrásokra lenne szüksége, hogy világszerte beindíthassa a Nano névre hallgató modelljének gyártását, melyet a világ legolcsóbb autójának tartanak. A Standard & Poor's januárban már beharangozta a Tata-részvények esetleges leminősítését a sorozatos hitelfelvételek és költséges beruházások miatt.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.