2008. március 18. 09:39

Az indiai Tata autógyártó hárommilliárd dolláros hitelről állapodott meg a Citibankkal és a JPMorgannel, a cég ebből akarja fedezni a Jaguar és a Land Rover régóta tervezett megvételét - számol be a Reuters.

A hírügynökség forrása nem kívánta magát megnevezni, a megállapodás részleteiről sem beszélt. Így egyelőre nem tudni a hitel futamidejét, a kamatot és a további kondíciókat. "A megállapodást aláírták, de még nem publikus" - nyilatkozta a titokzatos forrás.

A hírek szerint rövid futamidejű, áthidaló hitelről van szó, de a három érintett cég egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt. A piaci információk szerint a hónap végén fogadhatja el az amerikai Ford - a márkák tulajdonosa - a Tata ajánalatát, utána veheti meg az indiai cég a Jaguart és a Land Rovert.

Mindezek mellett a Tatának újabb forrásokra lenne szüksége, hogy világszerte beindíthassa a Nano névre hallgató modelljének gyártását, melyet a világ legolcsóbb autójának tartanak. A Standard & Poor's januárban már beharangozta a Tata-részvények esetleges leminősítését a sorozatos hitelfelvételek és költséges beruházások miatt.

Menedzsment Fórum