TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Számos pozitívum mellett több kifogás is található az IMF Magyarországról szóló, a napokban közzétett jelentésében, írja a Világgazdaság.

Az elemzés szerint a 2009-es költségvetés eredetileg megfelelő alapot biztosított a válság kezeléséhez, ugyanakkor a közszféra 13. havi bérének kompenzálásáról szóló megállapodás veszélybe sodorja mind a 2009-es büdzsét, mind az IMF-támogatás fejében vállalt fiskális pálya megvalósítását.

A jelentés szerint ez a lépés a GDP arányában mintegy 0,4 százalékkal terheli meg a költségvetést, és egyes védelmi és oktatási kiadások mellett a jelentős összeget elsősorban a tartalékok rovására különítette el a kormány. A tartalékok elapadása ugyanakkor növeli a kockázatokat, és rossz üzenetet közvetít a kormány elkötelezettségéről is – fogalmaz az IMF jelentése.

Ezen túl azonban a dokumentum kevés negatívumot hoz fel. Az IMF szerint a szerződés megkötése óta enyhültek a finanszírozási nehézségek, igaz, további lépések szükségesek a befektetők bizalmának megőrzése és a gazdasági viszszaesés minimalizálása érdekében, írja a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.