TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Controlling folyamatok alatt általában olyan, szervezetirányítással kapcsolatos folyamatokat értünk, mint amilyen a stratégiaalkotás, az üzleti tervezés, az előrejelzések készítése.

A belső ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egység a szervezet irányítói számára készít az elvégzett vizsgálatok eredményeiről jelentéseket, így tevékenysége közvetlenül kapcsolódik más szervezetirányítási folyamatokhoz. A belső ellenőrzés jelentései egyfajta visszacsatolások az egyes irányító folyamatok eredményességéről, a folyamatokban található kritikus pontokról. Ha ez a visszacsatolás nem jól működik, az visszahat az irányítási folyamatok hatékonyságára. Ezen kölcsönhatás miatt érdemes a controlling folyamatok kapcsán fokozott figyelmet fordítani a hatékony belső ellenőrzésre is, hiszen az jelentősen javítja a szervezetirányítás hatékonyságát, illetve segíti a szervezeti célok elérését.

A belső ellenőrzés hatékony működtetése és a controllinggal való kapcsolatának jobb megértése érdekében az alábbi témakörök mentén érdemes átgondolni jelenlegi Internal Audit tevékenységünket.

  • A belső ellenőrzés módszerei.

  • A belső ellenőrzés kapcsolódása a szervezethez, a belső ellenőrzés szervezete.

  • A belső ellenőrzés szerepének, feladatkörének változása.

  • A belső ellenőrzés ellátásának alternatívái, kiszervezésének lehetősége.

  • A szakterület aktuális kérdései és nemzetközi trendjei.


A szerzőről
Keresztes Péter
Az IFUA Horváth & Partners Kft. tanácsadója,
e-Mail: peter.keresztes@ifua.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.