Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Controlling folyamatok alatt általában olyan, szervezetirányítással kapcsolatos folyamatokat értünk, mint amilyen a stratégiaalkotás, az üzleti tervezés, az előrejelzések készítése.

A belső ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egység a szervezet irányítói számára készít az elvégzett vizsgálatok eredményeiről jelentéseket, így tevékenysége közvetlenül kapcsolódik más szervezetirányítási folyamatokhoz. A belső ellenőrzés jelentései egyfajta visszacsatolások az egyes irányító folyamatok eredményességéről, a folyamatokban található kritikus pontokról. Ha ez a visszacsatolás nem jól működik, az visszahat az irányítási folyamatok hatékonyságára. Ezen kölcsönhatás miatt érdemes a controlling folyamatok kapcsán fokozott figyelmet fordítani a hatékony belső ellenőrzésre is, hiszen az jelentősen javítja a szervezetirányítás hatékonyságát, illetve segíti a szervezeti célok elérését.

A belső ellenőrzés hatékony működtetése és a controllinggal való kapcsolatának jobb megértése érdekében az alábbi témakörök mentén érdemes átgondolni jelenlegi Internal Audit tevékenységünket.

  • A belső ellenőrzés módszerei.

  • A belső ellenőrzés kapcsolódása a szervezethez, a belső ellenőrzés szervezete.

  • A belső ellenőrzés szerepének, feladatkörének változása.

  • A belső ellenőrzés ellátásának alternatívái, kiszervezésének lehetősége.

  • A szakterület aktuális kérdései és nemzetközi trendjei.


A szerzőről
Keresztes Péter
Az IFUA Horváth & Partners Kft. tanácsadója,
e-Mail: peter.keresztes@ifua.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.