2009. szeptember 22. 05:21

Az idén megszüntetett szocpol kiváltására kialakított új hitelt október első napjától lehet igénybe venni. A kereskedelmi bankok már felkészültek, írja a Világgazdaság.

A hitel egyebek között az OTP-nél, az MKB-nál, az UniCreditnél, az FHB Jelzálogbanknál és a takarékszövetkezeteknél is kapható lesz. Az Axa Bank egyelőre vizsgálja, mekkora ügyfélkört érinthet az új hitel, és ez alapján mérlegeli majd, megéri-e kifejleszteni az új termékeket.

Érdeklődők már vannak szép számmal – számol be az OTP és az FHB is, ez nem csoda, hiszen a támogatott forintkölcsön az arra jogosultak számára kedvező alternatíva lehet a devizahitellel szemben. A kamata és törlesztőrészlete ugyanis alacsonyabb lehet a devizaalapú konstrukciókénál, emellett árfolyamkockázattal sem kell az ügyfélnek számolnia – magyarázza az UniCredit Bank.

A legmagasabb hitelköltséget azoknak kell majd megfizetniük, akik használt lakás korszerűsítésére igénylik a kölcsönt, a legalacsonyabbat pedig azoknak, akik új lakást vásárolnak, vagy építkeznek, és legalább hat gyereket nevelnek.

A 2-3 gyereket nevelő családok 8 százalék körüli hitelköltséggel számolhatnak, írja a Világgazdaság.

A kedvező kondíciójú forintkölcsönre azonban még a korábbi támogatott hiteleknél is kevesebben jogosultak.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.