TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az információ értékeiről és értékesítéséről szervezett szakmai konferenciát a Magyar Információbrókerek Egyesülete (MIBE).

Az Egyesült Államokban négy évtizede, Magyarországon mintegy négy éve fejlődik, formálódik ez az új szakma. Könyvtárosok, humán értelmiségiek, ügyvédek, orvosok, közgazdászok, mérnökök és más szakemberek vállalják, hogy leveszik ügyfeleik válláról az információk gyűjtésének, feldolgozásának, rendszerezésének gondját.

[ajanlo=173][igazitas=left/]Céginformáció, tudásmenedzsment, versenytársfigyelés, adatbányászat, informetria, webmetria, trendfigyelés, dokumentumszolgáltatás és ezek kombinációja szerepel a palettájukon. Első sorban természetesen a képzettségüknek, tapasztalataiknak megfelelő szakterületen dolgoznak. Sok hasznát veszik a nyelvtudásnak és az interneten való eligazodás, illetve az adatbázis-kezelés készségeinek. Marketing-ismeretekre is szükségük van, hiszen fel kell ismerniük szakterületük piacképes információit és jó helyen jól kell "eladniuk" azokat.

Ezt a szakmát is tanulni kell, a sokrétű tudás és készségek megszerzéséhez elkel tehát a MIBE segítsége a tapasztalatok és információk cseréjének szervezésében, a képzésben és továbbképzésben, szükség esetén pedig az érdekképviseletben.

Az egyesület közgyűlését követő csütörtöki rendezvényen szó volt a kreatív információ-szolgáltatásról, az információ árának képzéséről, az ügyfélkapcsolatok menedzseléséről, a tevékenységük internetes bemutatásáról, a "testre szabható" hírszolgáltatásról, a hajdani vállalati könyvtárosok új lehetőségeiről, az egyetemi könyvtárosképzés tendenciáiról és még jó néhány más témáról. Többek közt felhívták a figyelmet az infobrókerek ősszel induló továbbképzésére is. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Információbróker - az információ szakiparosa
Az információ- és tudáspiac új szereplője: az információbróker
A rendezett adatsor a valódi érték

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.