1p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Az APEH szerint javult az adózási fegyelem, amit azzal támasztottak alá, hogy a hivatal az idén nyáron 1 millió 260 ezer folyószámla kivonatot küldött ki, ami 44 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az értesítést azok kapták, akiknek késedelmi pótlékot számítottak fel, illetve hátralékuk vagy túlfizetésük van. Az adóhatóság közleménye szerint ugyanakkor a tájékoztatási kötelezettség tetemes kiadással járt: csak a postaköltség több mint 109 millió forintba kerül az APEH-nek.

Az eva kapcsán sem lehet panasz, hiszen az új adó szintén az adózási fegyelem irányába mutat. A harmadik negyedévben 10 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adót fizettek be vállalkozók, s így az év végig az eredeti előirányzat kétszerese, 32-33 milliárd bevétel származhat ebből az adónemből - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Az adózók az első negyedévben 8,5 milliárd forint, a másodikban 11,1 milliárd forint evát fizettek be. Az egész évre tervezett 16 milliárd forint eva bevétel már július végére túlteljesült.

Kapcsolódó anyagok
Magyarországon az egyik legmagasabb az szja
Ötvenöt milliárdos veszteség
Adóváltozások 2004-ben - Mire számíthatunk?LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.