TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az APEH szerint javult az adózási fegyelem, amit azzal támasztottak alá, hogy a hivatal az idén nyáron 1 millió 260 ezer folyószámla kivonatot küldött ki, ami 44 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az értesítést azok kapták, akiknek késedelmi pótlékot számítottak fel, illetve hátralékuk vagy túlfizetésük van. Az adóhatóság közleménye szerint ugyanakkor a tájékoztatási kötelezettség tetemes kiadással járt: csak a postaköltség több mint 109 millió forintba kerül az APEH-nek.

Az eva kapcsán sem lehet panasz, hiszen az új adó szintén az adózási fegyelem irányába mutat. A harmadik negyedévben 10 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adót fizettek be vállalkozók, s így az év végig az eredeti előirányzat kétszerese, 32-33 milliárd bevétel származhat ebből az adónemből - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Az adózók az első negyedévben 8,5 milliárd forint, a másodikban 11,1 milliárd forint evát fizettek be. Az egész évre tervezett 16 milliárd forint eva bevétel már július végére túlteljesült.

Kapcsolódó anyagok
Magyarországon az egyik legmagasabb az szja
Ötvenöt milliárdos veszteség
Adóváltozások 2004-ben - Mire számíthatunk?Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.