2015. április 29. 14:10

Jó évet zárt a nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's International Zrt. 2014-ben, csaknem 10 százalékkal, 496,2 millió euróra növelte árbevételét - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint az adó, kamat, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredmény mértéke 14,8 százalékkal nőtt, elérte a 73,4 millió eurót.

Közölték, hogy miközben az árbevétel 2014-ben 9,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, addig a csoport alkalmazotti létszámának növekedése 3 százalék alatt maradt, és az összes üzemanyag-fogyasztás 2,5 százalékkal csökkent egy év alatt. Tavaly 1300 új kamionszerelvényt szereztek be, valamint közel félezer gépjárművezetőt vettek fel.

A cég járművei tavaly 525 millió kilométert tettek meg Európa útjain, csaknem 10 százalékkal többet, mint 2013-ban. A csoport jelentősen növelte a komplett rakományok számát, amely elérte az 500 ezres darabszámot, míg az összes megrendelés - a spot üzleteket is beleértve - éves szinten majdnem elérte a 2 milliót. A Waberer's tavaly változatlanul a raklapos áruk nagy távolságokra való költséghatékony fuvarozására összpontosított - írták.

A vállalat legfontosabb piacai Magyarország, Németország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak, 2014-ben a legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítési számai gyarapodtak. A német, az olasz, a francia, az egyesült királyságbeli és a spanyol piacon a bevételek kétszámjegyű növekedést mutattak.

Az országspecifikus fuvarozói igények kezelése és a kiszolgálás színvonalának további növelése érdekében a Waberer's csoport folytatta céghálózatának kiépítését Európa nagyobb piacain: 2014-ben Párizsban és Felixtowe-ban, Dél-Anglia egyik fontos kikötővárosában kezdte meg működését a helyi Waberer's leányvállalat. A fenti leányvállalatok sikerét látva a Waberer's 2015 első negyedévében Milánóban alapította meg olasz leányvállalatát, és a tervek között szerepel a holland leányvállalat megalapítása 2015 végéig.

A Waberer's International Zrt. Európa 3. legnagyobb közúti fuvarozó vállalata. Több mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy 2 millió fuvarmegbízást teljesít Európában. A csoport szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A cégnek Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.