<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Jó évet zárt a nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's International Zrt. 2014-ben, csaknem 10 százalékkal, 496,2 millió euróra növelte árbevételét - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint az adó, kamat, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredmény mértéke 14,8 százalékkal nőtt, elérte a 73,4 millió eurót.

Közölték, hogy miközben az árbevétel 2014-ben 9,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, addig a csoport alkalmazotti létszámának növekedése 3 százalék alatt maradt, és az összes üzemanyag-fogyasztás 2,5 százalékkal csökkent egy év alatt. Tavaly 1300 új kamionszerelvényt szereztek be, valamint közel félezer gépjárművezetőt vettek fel.

A cég járművei tavaly 525 millió kilométert tettek meg Európa útjain, csaknem 10 százalékkal többet, mint 2013-ban. A csoport jelentősen növelte a komplett rakományok számát, amely elérte az 500 ezres darabszámot, míg az összes megrendelés - a spot üzleteket is beleértve - éves szinten majdnem elérte a 2 milliót. A Waberer's tavaly változatlanul a raklapos áruk nagy távolságokra való költséghatékony fuvarozására összpontosított - írták.

A vállalat legfontosabb piacai Magyarország, Németország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak, 2014-ben a legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítési számai gyarapodtak. A német, az olasz, a francia, az egyesült királyságbeli és a spanyol piacon a bevételek kétszámjegyű növekedést mutattak.

Az országspecifikus fuvarozói igények kezelése és a kiszolgálás színvonalának további növelése érdekében a Waberer's csoport folytatta céghálózatának kiépítését Európa nagyobb piacain: 2014-ben Párizsban és Felixtowe-ban, Dél-Anglia egyik fontos kikötővárosában kezdte meg működését a helyi Waberer's leányvállalat. A fenti leányvállalatok sikerét látva a Waberer's 2015 első negyedévében Milánóban alapította meg olasz leányvállalatát, és a tervek között szerepel a holland leányvállalat megalapítása 2015 végéig.

A Waberer's International Zrt. Európa 3. legnagyobb közúti fuvarozó vállalata. Több mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy 2 millió fuvarmegbízást teljesít Európában. A csoport szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A cégnek Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.