3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jó évet zárt a nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's International Zrt. 2014-ben, csaknem 10 százalékkal, 496,2 millió euróra növelte árbevételét - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint az adó, kamat, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredmény mértéke 14,8 százalékkal nőtt, elérte a 73,4 millió eurót.

Közölték, hogy miközben az árbevétel 2014-ben 9,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, addig a csoport alkalmazotti létszámának növekedése 3 százalék alatt maradt, és az összes üzemanyag-fogyasztás 2,5 százalékkal csökkent egy év alatt. Tavaly 1300 új kamionszerelvényt szereztek be, valamint közel félezer gépjárművezetőt vettek fel.

A cég járművei tavaly 525 millió kilométert tettek meg Európa útjain, csaknem 10 százalékkal többet, mint 2013-ban. A csoport jelentősen növelte a komplett rakományok számát, amely elérte az 500 ezres darabszámot, míg az összes megrendelés - a spot üzleteket is beleértve - éves szinten majdnem elérte a 2 milliót. A Waberer's tavaly változatlanul a raklapos áruk nagy távolságokra való költséghatékony fuvarozására összpontosított - írták.

A vállalat legfontosabb piacai Magyarország, Németország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak, 2014-ben a legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítési számai gyarapodtak. A német, az olasz, a francia, az egyesült királyságbeli és a spanyol piacon a bevételek kétszámjegyű növekedést mutattak.

Az országspecifikus fuvarozói igények kezelése és a kiszolgálás színvonalának további növelése érdekében a Waberer's csoport folytatta céghálózatának kiépítését Európa nagyobb piacain: 2014-ben Párizsban és Felixtowe-ban, Dél-Anglia egyik fontos kikötővárosában kezdte meg működését a helyi Waberer's leányvállalat. A fenti leányvállalatok sikerét látva a Waberer's 2015 első negyedévében Milánóban alapította meg olasz leányvállalatát, és a tervek között szerepel a holland leányvállalat megalapítása 2015 végéig.

A Waberer's International Zrt. Európa 3. legnagyobb közúti fuvarozó vállalata. Több mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy 2 millió fuvarmegbízást teljesít Európában. A csoport szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A cégnek Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!