2008. március 4. 13:34

Még az idén elkészülhet az adócsomag-tervezet, amelyet a kabinet jövőre tervez bevezetni - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán kedden Budapesten.

A kormány csökkentené az adminisztráció és a munka terheit - ismertette. A miniszter szerint a szolidaritási adót el kell törölni, a tárca vezetője nem lát lehetőséget az egykulcsos adó bevezetésére.

Kérdésre válaszolva Kákosy Csaba azt mondta, hogy versenyképességi problémát jelent az adórendszer Magyarországon. Túl nagyok az adózás terhei - mutatott rá.

Az alapvető problémát az elmaradt strukturális reformok okozzák, ezeket azonban nem lehet egy-két év alatt megoldani - fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a 2006-ban elindított reformfolyamatokat folytatni kell.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az idén kiemelten foglalkozik a tömegközlekedés és a kereskedelem területével, és továbbra is prioritásként kezeli a befektetés-ösztönzést. Ezen belül fókuszban vannak egyebek mellett a kutatás-fejlesztési, az innovációs, a magas hozzáadott értéket képviselő beruházások.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.