<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Még az idén elkészülhet az adócsomag-tervezet, amelyet a kabinet jövőre tervez bevezetni - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán kedden Budapesten.

A kormány csökkentené az adminisztráció és a munka terheit - ismertette. A miniszter szerint a szolidaritási adót el kell törölni, a tárca vezetője nem lát lehetőséget az egykulcsos adó bevezetésére.

Kérdésre válaszolva Kákosy Csaba azt mondta, hogy versenyképességi problémát jelent az adórendszer Magyarországon. Túl nagyok az adózás terhei - mutatott rá.

Az alapvető problémát az elmaradt strukturális reformok okozzák, ezeket azonban nem lehet egy-két év alatt megoldani - fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a 2006-ban elindított reformfolyamatokat folytatni kell.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az idén kiemelten foglalkozik a tömegközlekedés és a kereskedelem területével, és továbbra is prioritásként kezeli a befektetés-ösztönzést. Ezen belül fókuszban vannak egyebek mellett a kutatás-fejlesztési, az innovációs, a magas hozzáadott értéket képviselő beruházások.

MTI/Menedzsment Fórum