1p

Még az idén elkészülhet az adócsomag-tervezet, amelyet a kabinet jövőre tervez bevezetni - mondta Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán kedden Budapesten.

A kormány csökkentené az adminisztráció és a munka terheit - ismertette. A miniszter szerint a szolidaritási adót el kell törölni, a tárca vezetője nem lát lehetőséget az egykulcsos adó bevezetésére.

Kérdésre válaszolva Kákosy Csaba azt mondta, hogy versenyképességi problémát jelent az adórendszer Magyarországon. Túl nagyok az adózás terhei - mutatott rá.

Az alapvető problémát az elmaradt strukturális reformok okozzák, ezeket azonban nem lehet egy-két év alatt megoldani - fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a 2006-ban elindított reformfolyamatokat folytatni kell.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az idén kiemelten foglalkozik a tömegközlekedés és a kereskedelem területével, és továbbra is prioritásként kezeli a befektetés-ösztönzést. Ezen belül fókuszban vannak egyebek mellett a kutatás-fejlesztési, az innovációs, a magas hozzáadott értéket képviselő beruházások.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!