<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Leminősítette a befektetési ajánlású osztályzati sáv aljára a Gazprom orosz gázipari cégcsoportot kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett az orosz szuverén adósprofil gyengülésével, és ezzel összefüggésben Oroszország hasonló mértékű minapi leminősítésével indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő kedd este Londonban bejelentette, hogy a Gazprom hosszú távú devizabesorolását az eddigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra, a cég helyi valutában fennálló adósságainak osztályzatát "Baa1"-ről szintén egy fokozattal "Baa2"-re rontotta.

A "Baa3" besorolás a Moody's módszertanában a befektetésre ajánlott osztályzati sáv alsó széle, és ha a cég innen ismét rontja a Gazprom besorolását, azzal az orosz vállalat devizaadósi osztályzata ennél a hitelminősítőnél átkerülne a befektetésre már nem ajánlott - spekulatív - kategóriába.

A Moody's a múlt héten az orosz államkötvény-kötelezettségek hosszú távú besorolását is "Baa3"-ra rontotta.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.