<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Azonnali és határozott intézkedéseket kér a válságkezelő kormánytól a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A kiadáscsökkentés mellett az élőmunkára rakódó terhek csökkentését, a cégeknek azonnali likviditás biztosítását, a gazdaság élénkítését és az állami kiadások visszafogását javasolják.

A társadalmi, szociális feszültséget növelő, kiadáscsökkentő lépésekkel egyidejűleg stabilizálni kell a vállalkozások helyzetét, pénzügyi forrásokat kell biztosítani a gazdaság szereplőinek, részben a kereskedelmi, részben állami tulajdonú bankok révén, áll az MGYOSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

Ezen felül csökkenteni kell az élőmunkára rakódó terheket és mérsékelni kell az állami újraelosztást, mivel ezzel munkahelyeket lehet megőrizni, illetve újakat lehet teremteni.

Az MGYOSZ azt is szorgalmazza, hogy - a pénzügyi stabilitás és a költségvetési hiány kezelése céljából - lépések történjenek az állami kiadások visszafogására, az állam és az önkormányzatok hatékonyabb működésére.

Visszanyerhetjük a bizalmat

Emellett jelentős gazdaságélénkítésre van szükség például azáltal, hogy az EU-források jelenleginél lényegesen nagyobb hányadát juttassák el közvetlenül a vállalkozásokhoz.

A fenti lépések mielőbbi megvalósítása elengedhetetlen feltétele annak, hogy az ország visszanyerje a finanszírozók bizalmát. Ez hozzájárulhat a forint árfolyamának stabilizálódáshoz, a reálkamatok csökkenéséhez is, emeli ki az MGYOSZ.

Végezetül hozzáteszi: az új miniszterelnök és kormánya mindaddig számíthat a gazdaság szereplőinek támogatására, amíg döntéseivel és intézkedéseivel a fenti programot képes határozottan és gyorsan megvalósítani.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.