2p

Azonnali és határozott intézkedéseket kér a válságkezelő kormánytól a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A kiadáscsökkentés mellett az élőmunkára rakódó terhek csökkentését, a cégeknek azonnali likviditás biztosítását, a gazdaság élénkítését és az állami kiadások visszafogását javasolják.

A társadalmi, szociális feszültséget növelő, kiadáscsökkentő lépésekkel egyidejűleg stabilizálni kell a vállalkozások helyzetét, pénzügyi forrásokat kell biztosítani a gazdaság szereplőinek, részben a kereskedelmi, részben állami tulajdonú bankok révén, áll az MGYOSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

Ezen felül csökkenteni kell az élőmunkára rakódó terheket és mérsékelni kell az állami újraelosztást, mivel ezzel munkahelyeket lehet megőrizni, illetve újakat lehet teremteni.

Az MGYOSZ azt is szorgalmazza, hogy - a pénzügyi stabilitás és a költségvetési hiány kezelése céljából - lépések történjenek az állami kiadások visszafogására, az állam és az önkormányzatok hatékonyabb működésére.

Visszanyerhetjük a bizalmat

Emellett jelentős gazdaságélénkítésre van szükség például azáltal, hogy az EU-források jelenleginél lényegesen nagyobb hányadát juttassák el közvetlenül a vállalkozásokhoz.

A fenti lépések mielőbbi megvalósítása elengedhetetlen feltétele annak, hogy az ország visszanyerje a finanszírozók bizalmát. Ez hozzájárulhat a forint árfolyamának stabilizálódáshoz, a reálkamatok csökkenéséhez is, emeli ki az MGYOSZ.

Végezetül hozzáteszi: az új miniszterelnök és kormánya mindaddig számíthat a gazdaság szereplőinek támogatására, amíg döntéseivel és intézkedéseivel a fenti programot képes határozottan és gyorsan megvalósítani.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!