TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A márciusi ipari statisztika legérdekesebb adata a Komárom-Esztergom megyei termelési volumen.

Bár az új Vitara sorozatgyártását csak március 5-én indította el Orbán Viktor és Szuzuki Oszamu, illetve nyilván kellett idő a felfutáshoz, Komárom-Esztergom megye márciusi ipari termelése alig marad el a 2014 harmadik havitól. Egészen pontosan 0,7 százalékkal, szemben a korábbi 20 százalékot is meghaladó szintektől, de még februárban is 10,6 százalékos volt a mínusz. Persze a Suzukin kívül más ipari termelés is zajlik a megyében, de a trendeket alapvetően legrégebbi autógyárunk határozza meg.

Bár a Vitarának rögtön két modellt kell pótolnia, mivel a kocsit innen exportálják a világ összes piacára, a Suzuki nyilván igyekszik az igényeket minél hamarabb kielégíteni, ami meglátszik majd a számokon is.

A gyártósor beindításának hatása egyébként tetten érhető a járműgyártás összesített nyers adatain is, amely elérte a 685 milliárd forintot. Ilyen magas folyó áron számolt értéke nem volt még az ágazatnak.

Emellett azonban a feldolgozóipar volumene is több éves rekordra nőtt, megközelítve a 2300 milliárd forintot. Ez azt eredményezte, hogy az autóipar aránya ismét 30 százalék alá ment, bár ebből sok mindenre következtetni nem lehet.

A kis magyar sikertörténet

Az ipari termelés az utóbbi időben elképesztő növekedési ütemet diktál. Ha a szezonálisan és munkanappal kiigazított indexet nézzük 2010 havi átlagához viszonyítva, kiderül, hogy már ötödével nőtt a volumen.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.