TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati és intézményi vezetők asztalán nincsenek ott megfelelő időzítéssel a döntéseket támogatni képes adatok. Az informatika oldaláról most teremtődött meg a lehetősége annak, hogy teljes képet nyújtó megoldásokat alkalmazzanak, amelyek képesek az összes szükséges információt szerepfüggően személyre szabva szolgáltatni.

A fejlesztők azért kezelik kiemelt helyen az üzleti intelligencia és az adattárház területet, mert úgy gondolják, hogy a vállalati és intézményi vezetők asztalán ma még nincsenek ott megfelelő időzítéssel a döntéseket támogatni képes adatok. A működést támogató alaprendszerek jelentési moduljai csak a részlegek szintjén képesek láttatni a vállalat eredményességét befolyásoló folyamatokat, de nem adnak elég információt arról, milyen mértékben járulnak hozzá az egyes vállalati tevékenységek a vállalat stratégiai célkitűzéseinek teljesüléséhez.

Szakemberek szerint nem részmegoldásokat keresnek a vállalatok, hanem jól megfogalmazott informatikai és üzleti stratégiák mentén fogalmazzák meg igényeiket, amelyek alapján sok esetben a teljesség igényével lépnek fel például a teljesítmény-menedzsmenttel és méréssel kapcsolatosan.

A vállalati és intézményi menedzsmentet kiszolgáló eszközrendszer egy új tervező és költségelemző alkalmazást kapott Enterprise Planning and Budgeting (EPB) néven. Ez az alkalmazás a magyar piacon is jelentős sikereket elért Financials and Sales Analyzers eszközcsomag továbbfejlesztése. A cég most dobta piacra kiegyensúlyozott mutatószám rendszerének (Oracle Balanced Scorecard) és vállalatirányítási rendszeréhez kapcsolódó jelentésrendszerének (Daily Business Intelligence) frissítését is - áll az Oracle sajtóközleményében.

Az adatbázis-kezelő magában foglalja a relációs és a többdimenziós adatkezelést, az adatkivonatolás, átalakítás és betöltés szerveroldali támogatását, valamint az adatbányászat algoritmusait. Az üzleti intelligencia eszközcsomag tartalmazza az adatfeltöltést vezérlő Warehouse Builder eszközt, illetve a jelentéskészítő és az ad-hoc lekérdező eszközt. A kínálatban a publikációs eszközök számára a Portál termék nyújt felületi integrációs lehetőséget. A Java alapú fejlesztő eszköz, a JDeveloper biztosítja a testre szabott elemző alkalmazások fejlesztését. Ezen elemekre épülnek a keresztfunkcionális és iparági elemző alkalmazások, például a Balanced Scorecard, az Enterprise Planning and Budgeting, vagy a Daily Business Intelligence csomag.

Az Oracle legjelentősebb BI ügyfelei a telekommunikációs cégek, illetve a pénzügyi szervezetek. Többen e szervezetek közül átlépték a terabyte-os mérethatárt, amely már nemzetközi méretekben is jegyzett. Fokozódó érdeklődés tapasztalható az államigazgatási szervek részéről is, több nagy szervezet kezdett, illetve kezd bele a közeljövőben adattárház építésbe.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok
Nemzetközileg elismert üzleti intelligencia
Integrációs kihívások az üzleti intelligencia megoldásokban
Adattárházak és adattárolási trendek

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.