TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. március 6. 09:22

Éves és havi bázison is nagyot nőtt a termelés.

Az ipari termelés a munkanaphatástól megtisztított index alapján éves összevetésben 7,7 százalékkal nőtt januárban. Ez tavaly augusztus óta a legmagasabb szám. Emlékezetes, hogy akkor állt le a Suzuki két modelljének gyártása Esztergomban és azóta sokkal gyengébben teljesít a hazai ipar. A 7,7 százalék persze még messze van a tavalyi év első felének értékeitől, de bíztató, főleg annak tükrében, hogy a Vitara gyártását éppen csütörtökön jelentették be, tehát annak hatása majd csak a márciusi számokban tükröződik majd függően a termelés felfutásának gyorsaságától.

A havi összevetésű adat - folytatva a „hullámvonalat” – 4,3 százalékkal nőtt. A KSH főosztályvezető-helyettese szerint a járműgyártás mellett az energiaszektorban, és a vegyiparban is a szokásosnál nagyobb növekedés lehetett az év első hónapjában.

Emellett nem kizárt, hogy az előző hónapokhoz hasonlóan az Audi mozgatta a szálakat. Ahogy arról mi is írtunk korábban, a Győr-Moson-Sopron megyei termelés alakulása és az országos volumen között egyértelmű kapcsolat állt fenn. Hogy ez januárban is így volt-e, arról majd részletes adatok ismeretében tudunk biztosat mondani.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.