<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Éves és havi bázison is nagyot nőtt a termelés.

Az ipari termelés a munkanaphatástól megtisztított index alapján éves összevetésben 7,7 százalékkal nőtt januárban. Ez tavaly augusztus óta a legmagasabb szám. Emlékezetes, hogy akkor állt le a Suzuki két modelljének gyártása Esztergomban és azóta sokkal gyengébben teljesít a hazai ipar. A 7,7 százalék persze még messze van a tavalyi év első felének értékeitől, de bíztató, főleg annak tükrében, hogy a Vitara gyártását éppen csütörtökön jelentették be, tehát annak hatása majd csak a márciusi számokban tükröződik majd függően a termelés felfutásának gyorsaságától.

A havi összevetésű adat - folytatva a „hullámvonalat” – 4,3 százalékkal nőtt. A KSH főosztályvezető-helyettese szerint a járműgyártás mellett az energiaszektorban, és a vegyiparban is a szokásosnál nagyobb növekedés lehetett az év első hónapjában.

Emellett nem kizárt, hogy az előző hónapokhoz hasonlóan az Audi mozgatta a szálakat. Ahogy arról mi is írtunk korábban, a Győr-Moson-Sopron megyei termelés alakulása és az országos volumen között egyértelmű kapcsolat állt fenn. Hogy ez januárban is így volt-e, arról majd részletes adatok ismeretében tudunk biztosat mondani.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.