<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az előző havi 5,7 százalékos mínusz után szeptemberben nőni tudott az ipari termelés volumene.

Az előző hónappal összevetve 2,7 százalékkal bővült az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint  - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adataiból. 

Az augusztusi bázis ugyanakkor az egyik autógyár leállása, illetve más gyártósorok „pihentetése” (vegy- és élelmiszeripar) miatt alacsony, ami a 2,7 százalékos plusz jelentőségét tompíthatná, de ha az éves adatot nézzük, akkor látunk egy 5,2 százalékos, csak munkanappal kiigazított többletet tavaly szeptemberhez képest. Ez az adat bár jócskán elmarad a korábbi nem ritkán kétszámjegyű növekedési volumenektől, mégis biztatóbb, mint az augusztusi éves 2,8 százalék.

Visszatérve az autóiparra, az idei év utolsó hónapjainak iparára valamelyest rá fogja nyomni a bélyegét a Suzuki átállása az egyműszakos teremésére (a korábbi kettő helyett), amíg a Splash és a korábbi SX4 megszűnését nem „pótolják” egy újabb modellel, például a Vitarával. Ezt az Audi némiképp ellensúlyozza majd, amely a múlt hónapban állt át 3 műszakos termelésre az A3 Sedan iránti igények kielégítése végett, illetve pont a héten indította el Orbán Viktor a TT roadster gyártását is.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.