TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. november 6. 09:31

Az előző havi 5,7 százalékos mínusz után szeptemberben nőni tudott az ipari termelés volumene.

Az előző hónappal összevetve 2,7 százalékkal bővült az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint  - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adataiból. 

Az augusztusi bázis ugyanakkor az egyik autógyár leállása, illetve más gyártósorok „pihentetése” (vegy- és élelmiszeripar) miatt alacsony, ami a 2,7 százalékos plusz jelentőségét tompíthatná, de ha az éves adatot nézzük, akkor látunk egy 5,2 százalékos, csak munkanappal kiigazított többletet tavaly szeptemberhez képest. Ez az adat bár jócskán elmarad a korábbi nem ritkán kétszámjegyű növekedési volumenektől, mégis biztatóbb, mint az augusztusi éves 2,8 százalék.

Visszatérve az autóiparra, az idei év utolsó hónapjainak iparára valamelyest rá fogja nyomni a bélyegét a Suzuki átállása az egyműszakos teremésére (a korábbi kettő helyett), amíg a Splash és a korábbi SX4 megszűnését nem „pótolják” egy újabb modellel, például a Vitarával. Ezt az Audi némiképp ellensúlyozza majd, amely a múlt hónapban állt át 3 műszakos termelésre az A3 Sedan iránti igények kielégítése végett, illetve pont a héten indította el Orbán Viktor a TT roadster gyártását is.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.