<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A szolgáltatóipari teljesítmény növekedési ütemének lassulását jelzi az euróövezeti BMI szeptemberi csökkenése - közölte hétfőn a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Szeptemberben 53,7 pontra csökkent az euróövezet szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) az augusztusi 54,4 pontról. A szeptemberi BMI kisebb mintavételen alapuló előzetes értéke 54,0 pont volt.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari felmérések eredményét egyesítő összetett szeptemberi BMI 53,6 pontra csökkent szeptemberben az augusztusi 54,3 pontról. A mutató előzetes értéke 53,9 pont volt szeptemberre.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Az előzetes értéknél kissé alacsonyabb végleges szeptemberi feldolgozóipari BMI továbbra is mérsékelt, 0,4 százalékos harmadik negyedévi euróövezeti GDP-növekedésre utal - kommentálta a felmérés eredményét Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza. Az Európai Központi Bank (EKB) azonban minden bizonnyal némi csalódással veszi majd tudomásul, hogy a nyár folyamán elmaradt a növekedési ütem gyorsulása. A szeptemberi BMI csökkenése a gazdasági növekedési ütem negyedik negyedévi mérséklődését vetíti előre, ami a mennyiségi monetáris lazító intézkedések kiterjesztésére késztetheti az EKB-t.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.