2016. július 7. 07:10

Az első negyedéves vergődés után beindulni látszanak a pozitív folyamatok.

Az ipari termelés volumene 2016 májusban 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte első becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első negyedévben mindössze 0,3 százalékkal emelkedett az ipari kibocsátás a múlt év azonos időszakához képest, az áprilisi 5,4 százalékos növekedés után a májusi adat már jóval biztatóbb a második negyedévi teljesítményt vetít előre.

A munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,2 százalékkal emelkedett, az idén májusban kettővel több volt a munkanapok száma mint egy évvel korábban. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás májusban ismét csökkent, 0,7 százalékkal. Az ipari termelés tavaly október óta egyedül áprilisban nőtt a megelőző hónaphoz képest, igaz  akkor kiugró, 5,4 százalékos emelkedést ért el, ettől eltekintve a januári stagnálás bizonyult a legjobb adatnak a májusig eltelt hét hónapban.

A termelés az év első öt hónapjában 3,0 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakit.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.