<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Rövidtávon a koreai cég vizsgálja a további kapacitásbővítés lehetőségeit - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a kormány és a vállalat közötti stratégiai partnerségi megállapodás aláírása alkalmából tartottak. A Hankook bevonásával már hat stratégiai partnere van a magyar kormánynak, mely termelési központtá tenné hazánkat.

"A magyar gyár hídfőállást jelent az európai terjeszkedéshez, majdnem öt és fél éve folyik az abroncsgyártás itt" - mondta a stratégiai partnerségi megállapodás aláírása alkalmával Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető kiemelte: évről évre 5-10 százalékkal csökkentik koreai dolgozóik számát, az ő helyüket magyarok veszik át. A termelés mellett folyamatosan bővíti a koreai gumiabroncsgyártó K+F tevékenységét hazánkban, jelenleg pedig már rövidtávon is a további kapacitásbővítés lehetőségeit vizsgálják.

Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója beszédet mond, miután partnerségi megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnökkel

"A cég vezetőivel folytatott tárgyalásokon a legnagyobb tanulság az volt, hogy a magyar munkások nagyon gyorsan tanulnak és gyorsan alkalmazkodnak a gyár munkakultúrájához. Ez kulcskérdés, mert ha Magyarország termelési központ akar lenni, akkor a munkaerőnek rugalmasnak, tanulékonynak és alkalmazkodónak kell lennie. Úgy tűnik, hogy hazánk ebből a szempontból biztonságban érezheti magát" - emelte ki a sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: a tárgyalásokon már sokadszor vetődött fel annak kérdése, hogy ma nincs Magyarországon igazán nívós, világszínvonalú üzleti egyetem vagy főiskola, ezért állami és magántőke bevonásával minél előbb egy világhírű business schoolt kell alapítani Budapesten, hiszen ez is javítja a tőkevonzó képességünket. "A mostani megállapodás szól gyártásfejlesztésről, innovációról, képzésről, illetve külön tárgyaltunk a Hankook társadalmi felelősségvállalásáról. A kormány büszke arra, hogy egy globális méretű koreai céggel írhat alá megállapodást, melynek ambíciói vannak, fejlődni, növekedni akar" - emelte ki Orbán.

Az első stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Colával kötötte a kormány, a másodikat a Richter Gedeon Nyrt.-vel, a harmadikat a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel, a negyediket a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosával, a Daimler AG-vel. A múlt héten a Magyar Suzuki került sorra, majd most a Hankook Tire a hatodik a stratégiai partnerek között.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.