3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Rövidtávon a koreai cég vizsgálja a további kapacitásbővítés lehetőségeit - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a kormány és a vállalat közötti stratégiai partnerségi megállapodás aláírása alkalmából tartottak. A Hankook bevonásával már hat stratégiai partnere van a magyar kormánynak, mely termelési központtá tenné hazánkat.

"A magyar gyár hídfőállást jelent az európai terjeszkedéshez, majdnem öt és fél éve folyik az abroncsgyártás itt" - mondta a stratégiai partnerségi megállapodás aláírása alkalmával Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető kiemelte: évről évre 5-10 százalékkal csökkentik koreai dolgozóik számát, az ő helyüket magyarok veszik át. A termelés mellett folyamatosan bővíti a koreai gumiabroncsgyártó K+F tevékenységét hazánkban, jelenleg pedig már rövidtávon is a további kapacitásbővítés lehetőségeit vizsgálják.

Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója beszédet mond, miután partnerségi megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnökkel

"A cég vezetőivel folytatott tárgyalásokon a legnagyobb tanulság az volt, hogy a magyar munkások nagyon gyorsan tanulnak és gyorsan alkalmazkodnak a gyár munkakultúrájához. Ez kulcskérdés, mert ha Magyarország termelési központ akar lenni, akkor a munkaerőnek rugalmasnak, tanulékonynak és alkalmazkodónak kell lennie. Úgy tűnik, hogy hazánk ebből a szempontból biztonságban érezheti magát" - emelte ki a sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: a tárgyalásokon már sokadszor vetődött fel annak kérdése, hogy ma nincs Magyarországon igazán nívós, világszínvonalú üzleti egyetem vagy főiskola, ezért állami és magántőke bevonásával minél előbb egy világhírű business schoolt kell alapítani Budapesten, hiszen ez is javítja a tőkevonzó képességünket. "A mostani megállapodás szól gyártásfejlesztésről, innovációról, képzésről, illetve külön tárgyaltunk a Hankook társadalmi felelősségvállalásáról. A kormány büszke arra, hogy egy globális méretű koreai céggel írhat alá megállapodást, melynek ambíciói vannak, fejlődni, növekedni akar" - emelte ki Orbán.

Az első stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Colával kötötte a kormány, a másodikat a Richter Gedeon Nyrt.-vel, a harmadikat a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel, a negyediket a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosával, a Daimler AG-vel. A múlt héten a Magyar Suzuki került sorra, majd most a Hankook Tire a hatodik a stratégiai partnerek között.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!