2015. október 17. 09:37

Az energiahatékonysági törvény alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke meghatározta az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek által fizetendő regisztrációs és nyilvántartási díjakat - a tarifa a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az energiahatékonysági törvény definíciója szerint az energetikai auditálás meghatározott módszerrel végzett eljárás, amelynek célja ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport aktuális energiafogyasztásáról. Az audit meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.

Az auditálást - megfelelő képzettséggel rendelkező - magánszemélyek, illetve auditáló szervezetek végezhetik. A regisztrálásukat és nyilvántartásukat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi.

A mostani elnöki rendelet a regisztrációs díjat 40 ezer forintban szabja meg a magánszemély auditoroknál, a szervezetek pedig 60 ezer forintot kell fizetniük. Az éves nyilvántartási díj 16 ezer forint a magánszemélyek számára, és 200 ezer forint a szervezeteknek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.