2015. október 17. 09:37

Az energiahatékonysági törvény alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke meghatározta az energetikai auditorok és energetikai auditáló szervezetek által fizetendő regisztrációs és nyilvántartási díjakat - a tarifa a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az energiahatékonysági törvény definíciója szerint az energetikai auditálás meghatározott módszerrel végzett eljárás, amelynek célja ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport aktuális energiafogyasztásáról. Az audit meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.

Az auditálást - megfelelő képzettséggel rendelkező - magánszemélyek, illetve auditáló szervezetek végezhetik. A regisztrálásukat és nyilvántartásukat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi.

A mostani elnöki rendelet a regisztrációs díjat 40 ezer forintban szabja meg a magánszemély auditoroknál, a szervezetek pedig 60 ezer forintot kell fizetniük. Az éves nyilvántartási díj 16 ezer forint a magánszemélyek számára, és 200 ezer forint a szervezeteknek.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.