TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. szeptember 5. 06:55

A szakértők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés Németországban júliusban.

A német gazdasági minisztérium pénteken közölt adatai szerint az ipari termelés éves szinten 2,5 százalékkal, havi összevetésben pedig 1,9 százalékkal, 2012 márciusa óta legnagyobb mértékben bővült.

A Dow Jones által megkérdezett elemzők jóval szerényebb, 0,5 százalékos havi szintű ipari termelésnövekedésre számítottak.

Júliusban a feldolgozóipari termelés 2,6 százalékkal nőtt havi összevetésben. Ezen belül a közbülső termékek termelése 0,8 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelés 0,1 százalékkal bővült, míg a beruházási javak termelése 5 százalékkal nőtt.

Az energetikai termékek termelése 3,7 százalékkal csökkent, az építőipari termelés 1,7 százalékkal nőtt júniushoz képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.