2p

Szijjártó Péter így válaszol a leköszönő holland nagykövet Magyarország-kritikájára.

Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A nagykövetséget azért megtartjuk, ahogy az ügyvivői kapcsolatot is.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: arra utasította az ideiglenes ügyvivőt, hogy hétfőn a holland külügyminisztériumban személyesen a lehető leghatározottabban utasítsa vissza a Magyarországot ért rágalmakat és megalapozatlan kijelentéseket, valamint kérjen magyarázatot a holland külügyminisztériumban arra, hogy mik állnak a kijelentések hátterében, a holland nagykövet vajon központi mandátum alapján, vagy a saját elhatározásából cselekedett így.

A holland és a magyar fél között csütörtökön mérgesedett el a helyzet egy, a 168 órában megjelent interjú miatt, melyben a leköszönő holland nagykövet, Gajus Scheltema arról beszélt a magyar körülmények kapcsán, hogy „Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert.”

Scheltema azt is mondta, hogy sokkal átláthatóbbá kell tenni a rendszert, mert a pénz jelenleg a helyi kormányokhoz folyik, akik azt csinálnak vele, amit akarnak. A helyi hatalmi struktúra működési alapelvéről azt nyilatkozta, hogy itt csak pró és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk. Ez szerinte „klasszikus marxista világlátás”.

A muszlim terroristák pedig szerinte a globalizáció vesztesei, akik azért fordulnak a szélsőséges vallásosság felé, mert ez ad nekik biztonságérzetet. És ők „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

via MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!