<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Kóka János szerint még soha nem jutott ilyen közel a megvalósításhoz az egykulcsos adórendszer Magyarországon, mint most. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Nyíregyházán, csütörtökön.

A pártvezető elmondta: a gazdaság szereplői, érdekképviseleti szervezetei, közgazdászok és független kutatók egyaránt eljutottak ahhoz a liberálisok által korábban is szorgalmazott elképzeléshez, miszerint három év alatt ezermilliárd forintot kellene megtakarítani az állami költségvetésben, így ezermilliárd forinttal lehetne csökkenteni az adókat.

"A koalícióból kilépett SZDSZ csak egy ilyen költségvetés elfogadásához tud támogatást adni a majdani parlamenti szavazáson" - hangsúlyozta. Hozzátette: "ebben az esetben 2009-ben 20 százalékos lehetne az egykulcsos adó mértéke, 2011-től pedig 18 százalékra csökkenhetne".

Az SZDSZ elnöke kifejtette, hogy az ezermilliárd forint mértékű költségvetési megtakarításra a liberálisoknak van programjuk. Álláspontjuk szerint csökkenteni lehetne az állami szervezetek működési kiadásait, a szociális ellátásnak kizárólag rászorultsági elven kellene működnie, s nincs szükség adókedvezményekre sem.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.