1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kóka János szerint még soha nem jutott ilyen közel a megvalósításhoz az egykulcsos adórendszer Magyarországon, mint most. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Nyíregyházán, csütörtökön.

A pártvezető elmondta: a gazdaság szereplői, érdekképviseleti szervezetei, közgazdászok és független kutatók egyaránt eljutottak ahhoz a liberálisok által korábban is szorgalmazott elképzeléshez, miszerint három év alatt ezermilliárd forintot kellene megtakarítani az állami költségvetésben, így ezermilliárd forinttal lehetne csökkenteni az adókat.

"A koalícióból kilépett SZDSZ csak egy ilyen költségvetés elfogadásához tud támogatást adni a majdani parlamenti szavazáson" - hangsúlyozta. Hozzátette: "ebben az esetben 2009-ben 20 százalékos lehetne az egykulcsos adó mértéke, 2011-től pedig 18 százalékra csökkenhetne".

Az SZDSZ elnöke kifejtette, hogy az ezermilliárd forint mértékű költségvetési megtakarításra a liberálisoknak van programjuk. Álláspontjuk szerint csökkenteni lehetne az állami szervezetek működési kiadásait, a szociális ellátásnak kizárólag rászorultsági elven kellene működnie, s nincs szükség adókedvezményekre sem.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!